Vorige week La Vaujany en morgen La Marmotte!

Morgen de Marmotte! In topvorm, niet ziek geweest dit jaar, wedstrijd ritme in de benen, een top team bij Campo Bicicleta zodat ik tijd had om hier en daar een training voor mijzelf te doen en een hele leuke groep van 30 mensen in onze Marmotte week waardoor het moraal nóg hoger wordt.. Alle ingrediënten voor een goede Marmotte zijn aanwezig.

Vorige week de Vaujany gereden, was erg leuk. Voor het eerst dat ik deze Cyclo doe dat ik die eerste twee cols zo makkelijk mee kon peddelen. Op de top van de 2e col kon ik me dan ook niet meer inhalen en ben in de afdaling eens gas gaan geven op kop van de kopgroep, vervolgens op het vlakke aanvallen (helaas niet weggekomen). Op de 3e col (Alpe d´Huez via Villard Reculares) op enkele aanvallen gereageerd en ook toen de winnaar Kenny Nijsen hard aanviel zeker 10 min mee gegaan. Na die 10 min ging het me wel echt te hard en moest Kenny met twee andere mannen laten gaan, ben toen in een rustiger tempo doorgegaan zodat het groepje achter me terug pakte en zodat we samen het volgende dal konden samenwerken. Helaas had ik een paar km voor de top niet door dat ik die andere twee kapot aan het rijden was. Ook kwam ik nog een man uit de kopgroep tegen waar ik direct voorbij reed. Uiteindelijk kwam ik maar met één iemand anders in het dal te zitten waar we voor de 3e plek gingen strijden. Daar hebben we nog flink doorgereden kop over kop en toen merkte ik voor het eerst dat ik vermoeid raakte. Het was heet en ik was te veel aan het geven op het vlakke.

Toen we de slotklim opdraaien geloofde ik nog in een 3e plek, maar na 1 km zat ik er doorheen, het was op. Mijn metgezel dacht dat ik aan het pokeren was en niet op kop wilde… maar toen hij ietsjes harder begon te fietsen moest ik lossen en was het gedaan. Ik had nog moeite om mijn versnelling rond te krijgen in die hitte, maar we hadden al zo´n grote voorspring gepakt op de nummer 5 in de wedstrijd dat ik me daar geen zorgen om hoefde te maken en ben langzaam omhoog geharkt. Ik vond het een gafe wedstrijd, leklekker erin gevlogen, lekker gekoerst en goede benen.

Morgen weer lekker knallen, maar wel iets verstandiger rijden. Volg me morgen via de Facebook van Campo Bicicleta!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s