Twee daagse van Garrotxa

Toch nog een mini verslagje van wat vorig jaar in november mijn 3e piek moment had moeten zijn van 2018. Na de Pyreneeën wedstrijd had ik eerst wat rust gepakt en daarna rustig weer de trainingen opgepakt. Dit lag weer in de lijn als hiervoor: Daar waar het kon heb ik wat trainingen gedaan en daarna knallen in de tweedaagse van garrotxa. Een hele mooie 2 daagse elite/ belofte etappekoers hier in het nationale park Garrotxa, in Girona. Dit moest ik ook meemaken.

Ik kan ik vrij kort over zijn: Het niveau was hoog, er deden zelfs wat profs mee (hier in Catalonië willen ze nog wel eens een oogje dichtknijpen richting de reglementen als er Catalaanse continental renners van buitenlandse ploegen mee willen doen) en het was heel hard afzien. Heel veel afzien, van start tot finish. Ik heb dus na al die jaren mezelf aan weten te leren om in een wedstrijd je gedachten uit te zetten en instinctief te koersen. Dit heeft veel voordelen, maar dus ook een “nadeel”: Je zit zonder dat je het bijna door hebt steeds met de goede groep mee. Dat wil zeggen met de sterkste van de wedstrijd in kopgroepen strijden voor de overwinning. Dat terwijl ik daar fysiek niet klaar voor ben. Dus veel op je tanden bijten en sparen waar het kan en zo ben ik in de eerste etappe 15e geworden en de tweede etappe 14.

Nu, alleen nog 1 keer knallen in de laatste Cyclsoportief van het jaar, ook weer een thuiswedstrijd: De Gerunda Road, 18 oktober. En daarna een maandje rust pakken! En dat wordt dan ook de periode om na te denken over mijn sport ambities voor 2019.

Ik eindig met twee foto´s, eentje van de criterium die ik de week ervoor reed om het koersritme weer enigsinds op te pakken (in mijn nieuwe ploeg tenue SmartDry) en één van onze mountainbike toch met ons team Campo Bicicleta –>

 

Dit bericht werd geplaatst in 2018 Rocacorba racing Team (Girona), Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s