Ronde van Lleida

Vooraf

We zijn aangekomen in Lleida. En… Dit keer is onze Argentijn Zacarias mee!! Onze talent uit Argentinië waarvan ik 2 maanden zijn manager mag zijn en we gaan eens kijken of we hem tijdens deze belangrijke etappe koers in de picture kunnen krijgen. En ikzelf ben hier natuurlijk ook niet zonder ambities! Ik ben speciaal voor deze koers geswitcht van ploeg en rij nu voor een half Nederlands en half Catalaans ploeg: SmartDry. Een nieuwe ploeg met grote ambities. Wie weet kunnen wij samen met Campo Bicicleta wel mooie dingen doen samen gaan doen.

Maar nu eerst koersen! Morgen een relatief vlakke koers met twee kleine klimmetjes, overmorgen een berg etappe en dan de 3e (en laatste) weer vlakker. Ik ben benieuwd!

1e etappe

Aiii, helaas helaas! Dat ging niet goed. Ik voelde het al een klein beetje aankomen, maar dan is het belangrijk om positief zo´n koers in te stappen. Helaas voelde ik al vrij snel dat de vermoeidheid die ik al 1,5 week lang voelde er nog in zat. Helaas te gek gedaan vorige week! Mijn doelen in juli kwamen dichterbij en nu stond er dan een pittig trainingsschema klaar. Daar waar ik vooraf had berekend na de trainingen mijn rust te kunnen pakken was dat niet het geval. Ik had toch nog veel werk in de middagen waardoor ik geen tijd had om te herstellen van de trainingen. Op dat soort momenten gaat het bedrijf toch voor. Maar nu ik zo dichtbij was wilde ik toch het risico pakken en dat heeft verkeerd uitgepakt helaas!

Na 3 dagen rust voor de koers had ik mijn vingers gekruist en hopen dat het goed zou gaan, de laatste puntjes op de i zetten voor enkele doelen in juli. Maar al vrij snel was duidelijk dat het lichaam niet wilde en op de eerste de beste klim leek ik wel achteruit te fietsen. Ik besloot direct af te stappen en het lichaam rust te geven. Meteen terug naar huis en uitrusten. Nu ik dit schrijf voel ik me weer beter, meer energie in het lichaam. Mijn doelen voor juli heb ik bijgesteld, één daarvan was het winnen van de Marmotte. Dit komt nog te vroeg voor me. Eerst nog eens het Campo Bicicleta fine tunen en dan kijken we weer verder! Geen probleem, we hebben hele leuke plannen voor Campo Bicicleta voor 2019, allemaal nieuwe dingen waar ik nog niet te veel over mag zeggen, alleen dat het hele leuke plannen zijn en ik er veel zin in heb! Voordeel is dat ik daar nu al iets eerder de tijd voor ga hebben dan ingepland.

Ik ga uiteraard wel de Vaujany en de Mamrotte rijden. Met andere doelen, maar we gaan er gewoon knallen. Ik hou jullie op de hoogte!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s