Girona MTB Challenge

Het zit erop. Een fantastisch MTB evenement hier in Girona. Alles doet pijn. Maar het was gaaf. Mooie ervaring. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar waarbij ik niet mee wil doen maar onze gasten helpen verzorgen, advies geven en supporten!

Dag 1, 60 km waarvan 80% op technische single tracks. Ik was helaas halverwege uitgevallen vanwege materiaalpech. Nu mag ik niet meer meedoen voor het algemeen klassement maar wel voor daguitslagen. Deze dag was ik er wel al direct achtergekomen hoe alles zit: bergop fiets ik met de profs mee, maar vervolgens bergaf fiets ik die mannen in de weg op al die single tracks.

Dag 2, 80 km en weer vrijwel alles op technische single tracks. Ik besloot iets rustiger aan te doen bij de start om niet in de kopgroep terecht te komen maar een paar groepjes erachter. Dit was een goede beslissing want zo kon ik iets beter de echte mountainbikers bijhouden op al die single tracks. Ik merkte dat ik almaar beter en beter over die smalle paadjes schoot. De truc is, zo ben ik achter gekomen, niet al te veel nadenken (ik weet dat mijn basis techniek goed is) en kijken hoe die echte MTB´ers het doen. Vandaag 25e kunnen worden. Vandaag erg genoten en door verschrikkelijke mooie landschappen gefietst.

Dag 3, 50 km en… je raadt het al.. weer single tracks. Vandaag werd ik uitgedaagd door Menno voor een top 10 plek, dus toch weer mee in de kopgroep bergop. Lang ging het goed maar ook hier kwam het moment dat de single tracks te lang werden en ik keer op keer de connectie met de groep verloor. Ook bij groepjes erachter lukte het niet om op de technische secties bij te blijven waardoor het mentaal een gevecht werd om door te gaan. Uiteindelijke 27e en toch eigenlijk wel gewoon genoten van dit hele evenement.

Doelen zijn bereikt: Al onze gasten bij Campo Bicicleta hebben hartstikke goed gereden. Voor mij was het een goede training voor aankomende doelen (niet alleen fysiek, maar ook mentaal en techniek –> het kijken). En ervaring opgedaan voor volgend jaar om onze gasten in Campo Bicicleta optimaal te kunnen begeleiden.

..

 

Dit bericht werd geplaatst in 2018 Rocacorba racing Team (Girona), Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s