Run Bike Run Nijveral; 3e!

Gister mijn derde corss duathlon in Nederland gedaan: De Run Bike Run van Nijverdal. Een duathlon waar het loop parcours zeer technisch is en het MTB-parcours juist weer heel niet-technisch. De afstanden waren net als aankomend NK 5 km – 20 km – 2,5 km

Vandaag stonden de sterke duatleten Arie Jong en Frank Schotman aan de start. Bij het eerste looponderdeel bleven we al snel met z’n 3en over. Na 3 km op me limiet achter deze gasten aan te lopen besloot ik mijn eigen ritme te pakken tot de wissel. Achteraf had ik moeten proberen meer te forceren om hun bij te houden tot de wissel, want bij het fietsonderdeel had ik dan misschien wel in het wiel mee kunnen gaan. Die twee waren er vandoor en terwijl ik me mentaal weer even moest oppakken kwamen er na 10 km fietsen van achter twee jongens terug, waaronder Joost Christiaans. Ik bleef bij hun tot de tweede wissel, mezelf proberen te focussen op die derde plek. De tweede wissel deed ik snel en had ik meteen een voorsprong op de andere twee en die vergootte ik tot de finish… derde.

Weer een mooie podium plek en veel geleerd!

Helaas ben ik ook tot de conclusie gekomen dat mijn basis van het hardlopen te klein is (ik ben in mei begonnen met hardlopen) om de afgelopen weken nog te hebben kunnen verbeteren op het hardlopen. Met in één week één westrijd en één training kan ik helaas niet meer training vanwege gevoeligheid voor blessures. De benen zijn nog niet voorbereid op veel hardlopen.

eerste run, op me limiet!

eerste run, op me limiet!

Dit bericht werd geplaatst in 2014 Duathlon seizoen, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s