Cross duathlon Harderwijk gewonnen

Afgelopen zaterdag heb ik de cross duathlon Harderwijk op mijn naam gezet. Een zeer korte, snelle en met sterk deelnemersveld duathlon: 2,5 km hardlopen – 12 km MTB – 2,5 km hardlopen.

Ik was net een paar dagen daar voor af komen reizen naar Nederland. Snel mijn klaar gemaakt mountainbike bij Pim van der Marel opgehaald (een super lekkere fiets waar mee ik met nog meer vertouwen de duathlons in ga). En zaterdg meteen de eerste van de vijf duathlons.

Vanaf de start ging het meteen hard. Het was nog even dringen om me voorin te handhaven bij het ingaan van de smalle paadjes, omdat de goede mannen in eerste instantie mij niet als een favoriet zagen. Ik kwam al snel in mijn ritme en besloot al vrij snel het tempo in de eerste groep omhoog te gooien. Hierdoor bleven we met een select groepje over. Daarna nam Joost Christiaans (winnaar van de duathlon de week ervoor in Nederland) het over met een nog sneller tempo en we bleven met 2 man over. We gingen de wissel in en toen we eruit kwamen had Joost een voorsprong te pakken en Bas de Bruin, de nummer 3 in de wedstrijd, zat er plos weer bij. Hun hadden besloten niet van schoenen te wisselen en ik wel (met als gedacht om dat te oefenen voor Pijnacker). Snel het gat dicht gereden en we hadden het hele fietsparcours met z’n 3en gedaan. Het regende aanvallen van ons alle drie maar niemand kwam weg op dit snelle parcours. Na de tweede wissel moest ik weer een achterstand goed maken die ik tijdens de wissel op liep. En 1 km voor de finish deed ik een alles of niets aanval en dat pakte goed uit.

Volgende week de duathlon van Weert. Hier wordt een nog beter deelnemersveld verwacht, omat het deel uitmaakt van een Benelux-klassement.

Dit bericht werd geplaatst in 2014 Duathlon seizoen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s