Hardloopwedstrijd gewonnen

Gister een cross-loop van 10,5 km in Medinya (Girona) gewonnen!

Een hele mooie hardloopwedstrijd over een technisch parcours. Het had die nacht geregend, dus er lag hier en daar wat modder, wat een goede oefening voor mij was.

Al na 2 km waren we met een groepje van 4 man vooruit. Het was een mooi ritme om weer eens die specifieke techniek in de modder op te pakken. Toen kwam de eerste aanval van een jongen die hier heel wat wedstrijden wint. Dat deed hij op een manier waar hij een flinke mentale klap uitdeelden aan de rest. Terwijl hij van achter uit versnelde groette hij nog even en zei hij nog even “hee, hoe gaat het met jullie“.

Helaas had hij net de verkeerde te pakken om een mentaal spelletje mee te spelen, want ik ben daar goed in en dat maakt me alleen maar sterker. Ik er achter aan!

Na een paar bochtjes verlangzaamde hij weer, keek achterom en schrok toen hij mij zag. Hij werd al iets zenuwachtiger. Hield even in (gelukkig maar want ik zat op me limiet) en begon toen “een praatje met me te maken”. Ik hoorde niet wat hij zei en dacht alleen maar “ik ga jou serieus mentaal breken jongen”. Ik haalde even diep adem en begon van “Zo, mooi parcours is dit hè. Dit is ideaal trainen zo voor mij, niet een al te snel tempo, heerlijk”. En zo ging ik nog even door tot ik 3 km voor eind zei “he bij het volgende klimmetje gaan we even versnellen, goed?” En het was gedaan, op het volgende klimmetje moest hij een gat laten vallen en ik liep naar de overwinning.

Het was een super goede training. Technisch en zwaar. Ik heb serieus afgezien en dat is goed. Helaas mocht ik na de wedstrijd niet uitrusten want op mijn schema stond direct erna een MTB training van 3 uurtjes om me lichaam nog een aller laatste “klap” te geven. Dat was goed gegaan, onderweg twee mountainbikers tegen gekomen die me een nieuwe route hebben laten zien. En ik overdrijf niet als ik zeg dat dit 1 van de mooiste MTB-routes was die ik ooit heb gedaan (en ik heb in Europa op veel plekken gemountianbiked). Vooral die laatste afdaling waarbij je plots midden in het historische centrum van Girona staat en de training klaar is.

Morgen reis ik met Celeste naar Holanda en dan kan eindelijk het herstellen gaan beginnen. De echte trainingen zitten er op. Nu is het weinig trainen, veel uitrusten en the game is ON..!!

Dit bericht werd geplaatst in 2014 Duathlon seizoen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s