Duathlon Nijverdal

Van het weekend heb ik de 4e duathlon gedaan: In Nijverdal. Een mooie, goed georganiseerde cross duathlon in de bossen (5 km – 20 km – 2,5 km) waar de beste van NL aan de start stonden.

Ik zou vorige week ook meedoen aan de Duathlon Weert, maar had besloten niet te gaan door de combinatie van te weinig getraind en te ver weg. Zoals eerder verteld heb ik mijn doelen dit jaar opgegeven en opgeschuift naar volgend jaar. Ondanks dat ik ben gestopt met trainen (ivm met drukte Campo Bicicleta en lesgeven), wil ik toch een paar duathlonnen meedoen om ervaring op te doen voor volgend jaar. Want ervaring kom ik veel te kort merk ik elke keer weer meer. Bij duathlons is de ervaring enorm belangrijk.

In Nijverdal had ik afgesproken met wat mensen die wielrenvakanties hebben gehad bij Campo Bicicleta en met jongens die binnenkort gaan. Reden genoeg om te gaan! Het was een hele gezelige dag geworden. Robert bedankt voor de verzorging en fotos! En Dave bedankt voor een opzet van een boek dat we gaan schrijven over jouw 1:30 uur durende duatlon… (waarvan de mooiste 3 punten zijn: Je stapt af om iemand overeind te helpen, je zet je helm achterstevoren op bij de 1e wissel, bij de 2e wissel vraag je aan het publiek om je helm af te doen)

Bij de start ben ik even mee gegaan met de snelle mannen om te kijken hoe dat er aan toe gaat en daarna mijn eigen rustigere ritme gezocht. Ik heb hier weer hele interessante info uit kunnen halen. Verder loop ik elke keer harder (terwijl ik nu even helemaal geen hardloop-trainingen doen) en fiets ik steeds langzamer (op de fiets train ik nog wel 2 keertjes per week). Ik ben die hardheid op de fiets helemaal kwijt geraakt. Als ik mezelf terug zie op een videotje lijkt het net alsof ik rustig, genietende van het landschap, aan een tourtochtje meedoe …:S … Na het hardlopen lag ik 5e, na het fietsen 9e en bij de finish 6e…

Met 3 minuten trager op de nummer 1 (de beste van NL op dit moment) zie ik zeker wel mogelijkheden voor volgend jaar! 🙂

El finde pasado he hecho el cuarto dutalon del año. Ya he dejado de entrenar y los objetivos para este año (demasiado trabajo en Campo Bicicleta y dar clases). Sigo participando para coger experencia porque los objetivos he adelantado al año que viene! En este duatlon he hecho sexto, 3 min tras el ganador que es el mejor de holanda ahora mismo. Así que veo oportunidades para el año que viene!

Dit bericht werd geplaatst in 2013 - CKT NOVATEC / Duathlons, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s