Einde verhaal…

06-10-2013

Helaas helaas…

Een blessure. Ik zit nu 2 weken zonder echt te hebben kunnen hardlopen. Dit keer weer een nieuwe blessure die ik nog niet kende. Een andere vorm van de shinsplint bij de spier “tiabilis anterior”, naast het scheenbeen. Als wielrenner zijnde zijn bepaalde spieren goed getraind (zoals de kuitspier), waardoor de verhouding naar andere spieren niet meer klopt en daardoor heel snel een blessure kunt krijgen. Ookal bouw je het hééél voorzichtig op. Je mag geen moment je concentratie verliezen in die opbouw.

Door deze blessure in combinatie van het feit dat het lesgeven meer tijd en energie vergt dan ik had ingecalculeerd, heb ik een moeilijke keuze moeten maken: Een einde maken aan mijn Duathlon-plan. Want anders wordt je daar ook niet vrolijker van.

Maar omdat ik het belangrijk vind om mijn sportcarriere goed af te sluiten heb ik besloten om er nog een jaar aan vast te plakken. Dit keer alleen de concentratie op duathlons. Dus ook hardlopen het hele jaar door en hier en daar een Duathlon mee pakken in Girona. Ook de spieren die ongetraind zijn verantwoordelijk in het krachthonk te trainen en volgende herfst naar Nederland komen en dit rijtje Duathlonnen af te gaan. En dan niet daar naast nog ander werk doen, waardoor ik die concentratie tot het laatste moment kan vast houden. Omdat ik vanaf 1 januari 2014 full time bezig zal zijn met Campo Bicicleta en niet meer allerlei bijbaantjes zal ik ook meer duidelijkheid en ritme hebben.

Met als hoofddoel half november 2014 het Nederlands Kampioenschap cross Duathlon die volgend jaar op mijn favoriete parcours is: Pijnacker.

Gister kon ik weer voor het eerst normaal hardlopen en ik zal nog wel mee doen aan de Duathlons deze herfst, maar niet meer met het doel wat ik eerst had, maar met het oog op volgend jaar: parcours verkenning en training. Wie weet pak ik dan alsnog ergens nog een podium mee. Zou leuk zijn.

Sorry voor mijn volgers… ik hoop dat jullie mij volgend jaar toch weer volgen en eventueel ook in mijn voorbereiding voor november 2014.

Dit bericht werd geplaatst in 2013 - CKT NOVATEC / Duathlons, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Einde verhaal…

  1. ton de jongste zegt:

    Paul,
    Je kan ook gewoon met ons mee trainen in het winter seizoen.;-)

    Groetjes Ton de Jongste

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s