Eerste duathlon zit erop, morgen de tweede

Vorige week was dan de eerste off-road duathlon. En wel in Maastricht (een hele mooie omgeving met klimmen en dalen).

En het ging precies zoals ik had verwacht nadat ik in de ronde van Valencia flink met de neus op de feiten ben gedrukt: Hardlopen ging goed en het fietsonderdeel ging ronduit slecht. Wat is er gebeurd??

Ik heb me de afgelopen maanden helemaal geconcentreerd op het hardlopen. Om blessure-vrij een redelijke basis op te bouwen om dat vervolgens aankomende weken uit te breiden met de intensieve trainingen. Dat is heel goed gegaan, want zonder nog enige intervaltraining of training op wedstrijd-snelheid kwam ik gewoon als 5e binnen na het eerste hardloop-onderdeel.

Maar dan… het fietsonderdeel… daar waar ik het normaal gesproken van moet hebben, waar ik achter elkaar mensen in haal, haalde ik nu niemand in. Sterker nog, ik werd ingehaald door iemand. Ik ben uiteindelijk 6e geworden. Bij het laatste loop-onderdeel maak ik er altijd de traditie van om niemand in te halen en niet ingehaald te worden. Ik heb bij het fietsen gewon totaal geen power in de benen.

Er zit nog maar één ding op. Héél hard trainen op de fiets!! Ik heb de dag er na meteen het trainingsschema omgegooid. Voor de techniek helpt mountainbiker Pim van der Marel mij (die overigens een eigen fietsenwinkel online hebben).

Morgen een duathon in Utrecht. Daar wordt veel gelopen en weinig gefietst. Dit zie ik als een mooie training. Daarna heb ik 3 weken niks, wat ik ga gebruiken om hard te trainen. Ik wil mijn top-sport-carriere gewoon mooi afsluiten. Dat is belangrijk voor mij, dus moet daar gewoon even veel tijd en energie in gestoken worden.

La semana pasada he hecho el primer Duatlon del año en Maastricht (Holanda). Y ha ido tal cual como me esperaba despues de haber hecho una mala carrera en Valencia. Correr en pie ha ido muy bien, pero el parte en bici no. Me falta fuerza en las piernas.. Hice sexto.

Que ha pasado? Pues los últimos meses he estado concentrado demasiado a lo de correr en pie. He podido hacer un basis sin tener lesiones y ahora toca seguir con mi plan de empezar con los entrenos intensivos. Pero por no estar concentrado en lo de la bici me toca a cambiar mi plan de entreno estos dos meses que vienen: entrenar mas…

Mañana tengo el segundo duatlon en Utrecht (Holanda). El parte de correr es mucho y el parte de bici poco. Así que no es para mi, lo veo como muy buen entreno y las semanas que viene no tengo duatlones hasta el 19 de octubre así que a entrenar!

Dit bericht werd geplaatst in 2013 - CKT NOVATEC / Duathlons, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s