Op zoek naar de vorm / En busca de la forma

Ik voel me een wielertoerist! Sinds ik in Madrid woon train ik altijd alleen en doe ik 2 wedstrijdjes per maand. Dat is heel anders dan voorgaande jaren waar ik naast de vele wedstrijden vanzelf in vorm raakte. Daar waar ik voorgaande jaren relatief makkelijk korte en intensieve intervallen kon doen, waar de hartslag omhoog schoot zonder problemen. Heb ik nu de grootste moeite met die intervallen.

Dit was dan ook duidelijk te merken afgelopen weekend in de “Trofeo Fiestas del Ausente”, een mooie klimkoers een uurtje rijden van Madrid. In de eerste 2 klimmen werd er tempo omhoog gereden, waar we met 15 man overbleven. Ik ging gemakkelijk mee. Toen er werd aangevallen en stil gestaan op de derde klim, kwam ik plots in de problemen. Als een brommer reed ik één tempo en kwam ik er wel weer bij. Maar bij een aanval waar er wat langer werd door getrokken bleef ik lang net erachter hangen. Er waren 10 man weg en ik bleef er de laatste 30 km in mijn eentje achter rijden en ben ik 11e geworden.

Helaas heb ik niet het budged om de (etappe)wedstrijden op te zoeken in Spanje, dus zit er niks anders op dan te wachten tot de zomer wanneer er meer westrijden in de buurt zijn en hopelijk een etappekoersje. Dat is nu nog moeilijk te plannen, want in Spanje houden ze er van om het wedstrijdkalender weekelijkst te veranderen.

Maar a.s. weekend heb ik geluk! Zaterdag een criterium in Madrid en zondag een mooie koers in Segovia. Wie weet kan ik daar eens lekker gaan afzien!

11 mei Toledo

Me siento como un cicloturista! Poder ir rápido durante mucho tiempo, pero series cortos y mas intensos me pongo en problemas.

Desde que vivo en Madrid entreno siempre solo y con tan solo dos carreras al mes tengo problemas de encontrar la forma. Los últimos años con muchas carreras, nunca tenía problemas con los entrenos de series; podía ir rápido durante 1 o 2 min y con pulsaciones fácilmente altos. Ahora con esos series tengo problemas de ir rápido.

Y justo eso se me hizo dificil el finde pasado en la Trofeo Fiestas del Ausente, en Toledo. En los primeros dos puertos donde había un ritmo constante y fuerte no tenía ningun problema de seguir. Es mas, ya empecé a pensar como atacar luego para ganar. Nos quedábamos con 15 por delante. Pero en el tercer puerto no podía seguir por un momento de ataque. Seguí mucho rato un par de segundos atrás el primer grupo de 10 corredores. Pero nunca he podido volver y seguí como un ritmo de un cicloturista hasta la meta y hice el 11.

Pero parece que el finde que viene tengo suerte! Dos carreras; el sábado un criterium en Madrid y el domingo carrera en Segovia. A ver si puedo ir a sufrir un poco este finde.

 

Dit bericht werd geplaatst in 2013 - CKT NOVATEC / Duathlons. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s