Klaar voor de start / Listo para empezar

Het is zo ver. Het seizoen gaat beginnen. Morgen vertrek ik voor het weekend naar Catalonië voor mijn eerste koersen dit seizoen. Zowel de koers van zaterdag als zondag tellen mee voor het prestigeuze klassement “Grans Clássiques”: 9 Catalaanse wedstrijden over het wielerseizoen verspreid.

Ik zou eigenlijk vorig weekend al de eerste wedstrijd rijden, maar die hebben ze de week ervoor even naar een andere datum gegooid (zo gaat dat hier, doen ze niet moeilijk over). Wel heb ik al 3 trainingswedstrijdjes gereden. De eerste 16 februari in het Franse Baskenland waar ik in het peloton finishde, daarna 24 februari in Girona waar ik vijfde werd. Met een sprintje heuvelop werd ik derde van het peloton (er waren 2 man ontsnapt). De laatste 27 februari in een vlak koersje in Girona waar ik 10e werd in de massasprint. Deze koersjes hebben me geholpen om een beetje dat wedstrijdritme op te pakken.

Daarnaast heb ik vorige week, voor Campo Bicicleta, een ploeg getraind in Girona, namelijk Team Westland. Eindelijk na een aantal ploegen alleen aan huisvesting te hebben geholpen mocht ik nu ook de groep trainen en gidsen en ik merkte dat dat toch wel stukken beter gaat dan als ik er niet bij ben. Ze hebben een goede trainingskamp gehad. En omdat ze mij ook nog eens hebben laten afzien (in die waaiers van ze) heb ik zelf ook nog eens goed getraind zo vlak voor het seizoen. Het was een leuke groep die dit jaar mooie dingen gaan laten zien in de Nederlandse koersen. En ook ga ik een hele mooie etappekoers voor ze regelen in Spanje. Ben benieuwd hoe ze dat doen!

Ik kan weinig zeggen over mijn vorm. Ik heb me nog niet echt kunnen testen. Maar ik heb er wel vertrouwen in. We gaan het zien! Ik heb er zin in.

Ya va a empezar la temporada! Mañana viajaré a Catalunya para dos carreras en Sabadell. Tanto la carrera de sábado que la de domingo son carreras de la Grans Classiques. Una clasificación de 9 carreras catalanes repartidas en la temporada.

Ya hize tres carreras sociales para coger un poco el ritmo de carrera (una en Francia y dos en Girona donde hice quinto y décimo). Después he organizado una semana de entrenamiento para el equipo Team Westland en Girona que también me ha servido para entrenar con estos ciclistas holandeses que van rapidísimos en el llano. Ha ido todo muy bien.

A ver que tal este finde. Ganas ya tengo, así que…

 

Dit bericht werd geplaatst in 2013 - CKT NOVATEC / Duathlons. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s