vuelta ciclista emporda

Hoi, even snel voordat ik ga werken.

Helaas eerste dag niet bij de ontsnapping en dus kon ik niet voor het klassement gaan. Hier heb ik enorm van gebaald maar me erover gezet en uiteindelijk is het nog erg goed gegaan.

De eerste kilometers gingen niet lekker. Het was vlak en het ging vrij hard. Me moed zonk weg, maar bij het eerste beste klimmetje was dat al over. De laatste tijd veel op het klimmen getraind waardoor de snelheid in de benen voor het vlakke een beetje weg is gegaan. Hier moet ik de volgende keer meer aandacht aan besteden. Op een gegeven moment ging er een groep weg met 3 renners van ons. Later op een klimmetje reden er 5 gasten weg vanuit het peleton en ik kon volgen. Ik mocht natuurlijk geen kopwerk doen, want ik had 3 ploegmaten voorin maar ik hoopte vurig dat ze de sprong tot de kopgroep zou lukken. Helaas was dat niet het geval en daarna bleef het peleton bij elkaar tot de meet en reed heel rustig. En de kopgroep had 14 minuten (!) gepakt en dus kon ik het klassement vergeten.

Volgende dag ploegentijdrit. Ik was een beetje bang, want het was vlak en ik had geen snelheid in de benen. En inderdaad het was heel erg afzien. Heb niet vaak zo afgezien. Want elke ploeg bestond uit 7 man, maar op een gegeven moment konden alleen ik en 3 andere gasten kopwerk doen en hebben we de laatste kilomters wij 4 gedraaid. Die andere 3 waren van die echte beulen. Kheb enorm afgezien en na de finish wat beetje heuvelop ging had ik het gevoel dat ik moest overgeven. Ik moest een half uur uitfietsen voordat ik fatsoenlijk uit mijn pedalen kon klikken en mijn ademhaling weer een beetje normaal was.

Die middag was er een korte etappe. 60 km en vrijwel vlak. hier hoopte ik een beetje te kunnen sparen, maar nee hoor. Weer enorm afgezien: De ploeg van de leider hield vanaf de start het tempo heel hoog in de hoop dat er niemand zou ontsnappen. Op een gegeven moment zag ik dat ze een beetje moe werden op een licht klimmetje en toen demarreerde er 4 gasten en ik jumpte mee (waarom? geen idee). Later sloten er nog wat aan en waren we met ongeveer 10 man weg. VOLLE bak kop over kop rijden, kei en kei hard. Ik had mijn versnelling bijna niet van mijn zwaarste versnelling gehaald (53-11). Vanaf een paar kilometer van de streep begin het demarreren in de kopgroep. Eerste keren bleef ik achterin om me te sparen en daarna was ik een paar keer meegesprongen maar dit is echt mega zwaar. uiteindelijk bleven we bij elkaar en je gelooft het of niet, maar we werden 300 meter (!) voor de finish terug gepakt!!! Arrrggggg. Maar ik heb me laten zien.

Laatste dag (zoals altijd) mijn beste dag. Op eind van de etappe waren er twee zwaren klimmen en dat was te merken in het peleton. Iedereen hield zich een beetje in voor die klimmen. Net als ik. Ik merkte op de voorgaande klimmen (van 3e cat.) al dat het goed zat. Vreemd toch na gister met al dat afzien. Voor de enalaatste klim was er wel al een kopgroep ontsnapt. Op de enalaatste klim bleef er nog een vrij grote groep over want het ging niet mega hard en er was een ploeg op kop aan het rijden 1 ritme. De laatste klim zo’n 20 km voor de finish was het zwaarst. Steil. Hier reden reden meteen vanaf het begin 3 weg van het overgebleven peleton. En ik?… Nou, ik zat dus bij die 3 hehe. We reden een groot gat op de groep. In de afdaling werden we teruggepakt door de overgebleven groep (zo’n 20 man). En hier zat onze sprinter bij. Ja, hij is heel sterk en kan buiten sprinten ook behoorlijk klimmen. Vanaf toen heb ik alles op alles gezet om de eerder ontsnapte kopgroep terug te pakken. Want het was al duidelijk dat het op een sprint zou uitkomen. In de klim hadden we de meeste al opgeraapt. In het vlakke stuk naar de finish nog een paar. Maar uiteindelijk bleven er toch nog 5 man vooruit. Hadden we net niet meer terug kunnen pakken. Onze sprintger werd 2e van het peleton.

Hier nog een foto die me huisgenoot had gemaakt de dag voordat ik vertrok:

Pool_004

Dit bericht werd geplaatst in 2006 & 2007 - Team Massi. Bookmark de permalink .

7 reacties op vuelta ciclista emporda

 1. Sjonge, het lijkt alsof je de laatste tijd een beetje de wedstrijden begint te bepalen daar.. elke keer zit die paul weer in de kopgroep allerlei onmogelijke toeren uit te halen.

  Je laat jezelf wel heel erg zien zo geloof ik. Goed man. Ben echt benieuwd wat de ploegen zeggen waar je nu contact mee hebt voor volgend jaar.

  Ben benieuwd naar de rest van het verslag!

  Mattijs

 2. Paul zegt:

  he, ja, veel in kopgroepen gereden. Helaas niet die eerste dag, wat juist het belangrijkst was. Ploegen met wie ik aan het praten ben, waren daar niet aanwezig en die zien dus alleen de uitslagen. Dan zien ze dat ik steeds achterin ben gefinished… dat is een beetje jammer. Je kan niet aan de uitslag zien hoeveel ik voor de ploeg heb gedaan. Maargoed.
  Ohja, die laatste etappe. Mijn teammaat was 2e van het peleton geworden. Dat had ik goed gezien. Maar er waren toch nog iets van 5 man vooruit met wat secondes voorsprong… Ik had dat niet meer meegekregen, ik had me leeggereden voor mijn teammaat en daarna heb ik het niet meer gezien. En ik moest snel naar huis met de trein want ik moest alweer werken, pizza’s bezorgen.

 3. Anneke zegt:

  knap zeg 🙂
  we zien je over 2 weken!

 4. klinkt goed man.
  Die acties van jou kunnen volgens mij ook heel belangrijk zijn voor een ploeg. Als er dynamiek in de wedsrijd zit (wat jij volgens mij zeker versterkt) dan wordt de wedstrijd alleen maar interessanter en dan komen er ook meer mogelijkheden voor de ploeg.
  Daarnaast laat je, zoals Mattijs ook zegt, ook jezelf zien, dat kan nooit kwaad.

 5. Anneke zegt:

  Die foto is cool, in de tuin, ik mis het wel een beetje hoor!

 6. Hee, dus je denkt dat niet veel interessante mensen de wedstrijd gezien hebben? Hmm wel jammer als ze alleen maar naar de uitslagen kijken.

  Maar het zal toch wel zo zijn dat er een beetje nagepraat wordt over die wedstrijd? Zo van ‘en toen zat alweer die ene nederlander de groep te trekken, je weet wel, die ene die bij massi rijdt’.

  Mooie foto in je tuin inderdaad, ik mis het ook! Hee maar anneke, over twee weken zijn we weer daar!! Jaja, je bent nog niet van ons af hoor paul!

  Mattijs

 7. Trudy zegt:

  Coole foto! Ik zie je morgen 😀 x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s