2 criteriums gereden

Bedankt voor de berichten.

Eindelijk weer 2 criteriums gereden. Gingen redelijk goed. Alles als voorbereiding op de vuelta emporda natuurlijk.

De eerste (zaterdag) was in Manlleu. xb4s middags een koers van 55 km. 5 rondes van 11 kilometer met een heel klein klimmetje. En xb4s avonds een ‘afval-koers’ op een parcours van een paar honderd meter. Heeeel vreemd allemaal, ik heb zoiets nog nooit eerder gedaan. En dan aan het eind van de dag was er een algemeen klassement opgemaakt. Tijdens de eerste koers regende het en dus waren de wegen heel glad. De eerste 24 zouden doorgaan naar de volgende koers in de avond. En als je bij die eerste 24 zat kreeg je meteen een hoop geld. En dat was te merken in het peleton. Iedereen wilde bij die eerste 24 zitten. Omdat de wedstrijd zo kort was en er geen echte klimmen in zaten bleef het hele peleton bij elkaar. We gingen de laatste kilometer in met een bijna compleet peleton en het zou dus een massasprint worden. Het werd nerveuzer en nerveuzer en toen gebeurde het wat iedereen eigenlijk al verwachte op deze gladde wegen…. 1 grote valpartij. Het gebeurde voorin het peleton op de 10e positie ongeveer. Ik reed op plaats 15 ofzo. De helft van het peleton ging onderuit. We gingen op dat moment 65 km/uur (het ging iets bergaf). Ik lag er ook bij, maar ik had enorm veel mazzel gehad. Ik kwam eraf met wat schaafwonden en mijn fiets nog heel. Een ploegmaat heeft heel wat gebroken en ligt in het ziekenhuis. Ambulances reden op en af. Ik was na de val meteen weer opgestaan en doorgegaan en zo finishde ik bij de eerste 24. Later hoorde ik pas hoe groot de valpartij was. De wedstrijd van de avond zou nog gevaarlijker worden, want het was een heel klein parcours en gladde wegen. Dus besloot de jury samen met de 24 wielrenners dat al het prijzengeld verdeeld zou worden onder de renners en dat we er gewoon een show van gingen maken voor het publiek. Want er kwam veel publiek op af. Er werd geloot wie er zou gaan winnen en op het podium zou komen enzo. Net als bij de profs die criteriums rijden na de Tour de France. Ik mocht 5e worden. Nouja, beetje jammer allemaal, maar voor mij was het een goede training. Wel klote voor de mensen die hard waren gevallen.

Zondag weer zo’n rare koers in Tarragona. Dit keer gelukkig droog en mooi weer. Eerst een afvalkoers en daarna een puntenkoers. De afvalkoers ging goed. Ik haat dat soort koersen, want het gaat er altijd heel nerveus aan toe. Het is namelijk zo dat je een klein rondje rijd (1 km in dit geval) en steeds de laatste 2 renners die doorkomen bij de finish moeten de wedstrijd verlaten en zo blijft er 1 over. Dus ik besloot vanaf de start te demarreren. Er gingen 2 mee en we bleven heel lang vooruit. Was kei en keihard afzien, maar leiver dat dan dat nerveuse gedoe in het peleton. We bleven steeds zo’n 200m voor op het peleton. Toen we terug gepakt waren was het peleton al heel klein. Ik herstelde snel en bleef steeds voorin zodat ik niet als laatste over de finish-streep kwam. Op een gegeven moment, toen we nog met zo’n 12 man over waren sprintte we weer, maar er stond rechts van de streep een renner die er de vorige ronde af moest stil. En ik zat helemaal rechts van het peleton en moest remmen om niet boven op hem te knallen. En kwam als laatste over de streep en ik moest stoppen. Zonde… Daarna een puntenkoers. Hier werd weer nerveus gekoerst. Ik vond het helemaal niks. Ik wilde zowiezo niet vallen, want ik wil 100% zijn voor vuelta emporda. Paar keer geprobeerd weg te komen, maar alles bleef bij elkaar. En zo had ik een hele anonieme 2e helft gekoerst. Maargoed, weer een goede training.

2 weken heb ik nog om me voor te bereiden voor Vuelta Emporda. De laatste wedstrijd van het seizoen. 5, 6 en 7 oktober. Dat betekend deze week intensief trainen. Ik ga proberen iemand zo gek te maken om mee achter de auto te trainen. En intervaltrainingen enzo. Dan de laatste paar dagen heel rustig aan doen en dan knallen.

Ik houd jullie op de hoogte.

Dit bericht werd geplaatst in 2006 & 2007 - Team Massi. Bookmark de permalink .

4 reacties op 2 criteriums gereden

 1. Wow, best heftig vriend. Keep us posted!

 2. Ik ben erg benieuwd naar die vuelta emporda. De voorbereidingen gaan volgens mij, zo te lezen, goed.

 3. Anneke zegt:

  Succes met de voorbereidingen en de wedstrijd! Hoop dat je je echt goed kunt laten zien.

 4. Nick Kneppers zegt:

  Veel succes in Emporda 😉
  Ik heb de site van de ronde gevonden op edosof maar helaas staan er geen profielen op 😛
  http://www.edosof.com/2007/emporda/

  Groeten, Nick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s