Volta Montsia

Tios!

Ik heb gister mijn beste wedstrijd ooit gereden!!! En toch ‘maar’ 12e geworden. Ik was werkelijkwaar de beste van het hele peleton zonder twijfel. Ik heb mijn keus ook al gemaakt over volgend jaar: Ik ga nog 1 jaar door met wielrennen. Waar en hoe moet ik nog even goed over nadenken. Ik zal bij het begin beginnen:

Het parcours: 3 rondes van 40 km met 1 klim van zo’n 5 km erin. De eerste ronde beetje rustig gehouden tot de eerste klim en dat was de juiste beslissing. We begonnen met het hele peleton aan de klim. Ik voelde vanaf de start meteen al dat het goed zat met de benen. De klim werd heel langzaam opgereden. Ik reed vrij voorin afwachtend wat er ging gebeuren en zodra er iemand zou aanvallen zou ik reageren. Voorin kwamen 10 man een beetje los van het peleton, maar het ging zo langzaam dat ik me niet zorge maakte, het peleton zou wel weer aansluiten…. of niet..? He, wat is dit nou, niemand reageerd, ze laten ze zo wegrijden??! Ik kijk eens rond en schreeuw dat er gereden moet worden. Kijk eens goed rond en zie plots in de gezichten dat iedereen op zijn max zit!!! Wat is dit nou??? Ik zat op mijn dooie gemak hier en alle andere aan het afzien. Zo snel als ik kon maakte ik dat ik weg kwam en sloeg in een paar seconden een enorm gat. Maar die groep van 10 waren al verder weg en ik kwam al op de top. In de daling kwam ik steeds dichterbij, maar achter me kwam het peleton ook weer….wat doe ik? Ik moet mijn krachten sparen, want het peleton gaat de kopgroep wel weer terugpakken. Dus ging niet voluit en het uitgedunde peleton pakte me terug. Maar die 10 man hebben we nooit meer terug gezien….. shit!!!!!!!! Ik had daar voluit naar ze toe moeten rijden, had makkelijk gelukt.

In die ronde gebeurde niet veel, aantal keer werd er aangevallen bij ons, ik reageerde vaak. Maar niemand kwam terug en ik spaarde me vooral weer voor de klim. En daar kwam de klim weer. Weer zo langzaam. Nu twijfelde ik geen moment en ging van kop af aan. En niemand kon me volgen. Reed de hele klim alleen en kwam alleen boven. In de daling zag ik een klein groepje achter me en wachte op hun om samen proberen naar de kopgroep te rijden. Ons groepje groeide in deze ronde doordat renners van achter weer aansloten. We reden op een gegeven moment met zo’n 15 man. We werkte goed samen, maar helaas de kopgroep hebben we tot het eind nooit meer terug gezien.

Hele ronde goed samengewerkt en we kwamen weer bij de klim (voor de laatste keer). Ik ging op kop en wilde de groep uitdunnen maar niet teveel want we moesten samen blijven kunnen werken om de kopgroep terug te pakken. Maar niemand kon me volgen… toen stond mijn besluit vast. Ik ga het alleen proberen. Ik ging dit keer echt VOLUIT de klim op en toen ik boven was kon ik ze nergens meer zien. Wat ik toen heb gedaan is echt gekkewerk: 30 km alleen gefietst. Voluit. Een soort lange tijdrit. Keihard afzien. Ik ging echt hard. Op het vlakke trapte ik de versnelling 53 – 14 rond. Maar de kopgroep had bij de klim al een voorsprong van 8 min. Die zou ik nooit bijhalen. Ik reed voor een 11e plek. Helaas 4 km voor de streep kwamen er 2 andere renners bij mij aansluiten. Het werd een sprint voor de 11e plek en werd 2e. Ik ben dus 12e geworden.

Volgende koers: Olot. Over mijn trainingsparcours. Helaas niet heel veel klimmen, maar wel een beetje. Hier ga ik mijn eerste Spaanse podiumplek veroveren.

Montsia1

Dit bericht werd geplaatst in 2006 & 2007 - Team Massi. Bookmark de permalink .

5 reacties op Volta Montsia

 1. Woowie!

  Dus het is gewoon een kwestie van afwachten wanneer je met de goeie kopgroep wegrijdt en dan bingo!

  Wat zegt je ploeg van deze prestatie??

  Mattijs

 2. Trudy zegt:

  Weer een goede prestatie neergezet! Top! Maar de volgende keer niet afwachten he en gewoon gelijk meesprinten met de kopgroep ๐Ÿ˜‰ Dat is makkelijk van mij om te zeggen, maar als je de benen hebt, gewoon volle bak!

  Heb nu al zin om naar je toe te komen in Girona! Eerst ff een vliegticket opzoeken en dan de dagen aftellen :p

  Als je zondag je koers moet rijden, denk dan even aan onze ruige bergklimming in het mooie Olot ๐Ÿ˜‰ Heel veel succes! Lekker volle bak rijden ๐Ÿ™‚

  x Trudy

 3. frank zegt:

  Paul,
  Ik ben er ook weer bij in Olot, ik pak even een weekendje Spanje. Ik hoop dat het niet al te warm bij jullie is. Spreek je zondag.

 4. Paul zegt:

  Hoi, ja de ploegleiding zegt nooit zo veel over de prestaties. Zelfs als je vanaf de start weg zou rijden en heel de koers alleen voorop rijd zullen ze je nog niet feliciteren.
  In Olot volle bak idd… vanaf het begin goed opletten.
  En heel erg gaaf dat Frank er ook weer bij is. Altijd leuk als er nog een Nederlander in het peleton zit. Tot zondag Frank!

 5. Eelke zegt:

  Hoi Paul,

  Dat ziet er goed uit. Nu geen eenkel wiel meer laten gaan, hoor. De jouwe zijn toch de snelste.

  Succes,
  Eelke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s