eej, que pasa chicos,

Zo, ik stond daarnet op mijn balkon om in te schatten wat ik aan moest doen voor mijn hersteltraining die ik wilde gaan doen. Nouja, het zonnetje scheen flink, geen wolken zo’n 23 graden, maarja het is een hersteltraining, dus toch maar kniestukken en armstukken aan. Ik kleed me om en loop naar beneden om mijn fiets te pakken. Zet 1 stap buiten…begint het te regenen… ra ra hoe kan dat? Dat is hier normaal in de lente zeggen ze. Dat de zon schijnt en 2 sec later regent het… Nouja, heb ik mooi even tijd om verslag te doen op mijn weblog.

De voorbereiding op de ronde van Lleida zit erop. Gister mijn laatste training gedaan, een intensieve intervaltraining bergop. Nu alleen nog maar hersteltraininkjes tot de etappekoers. Nouja, goed zaterdag dan nog 1 keer ff beetje intensief, maar niet te gek.

Tarragona….ja, ik had beloofd om hier nog een verslag van te maken. Dat moet ik ook wel doen. Want was er nou gebeurd… de tweede etappe was er een grote groep vandoor die later het algemeen klassement zal vormen. Ik zat er niet bij. Twee ploegmaten wel, waaronder die supersprinter. Dus ik moest dat respecteren en ik heb niet geprobeerd er naar toe te rijden of iets dergelijks. Maar aangezien ik geen amtities had (ik zag het als voorbereiding op Lleida) vond ik het niet erg. De volgende dag kregen we wat bergies in het parcours en jawel, ik ging met de beste mee omhoog. Elke keer bleven we met zo’n 20 man over maar ook elke keer kwam de groep van achter er weer bij. De beklimmingen waren niet lang genoeg om een echte schifting te maken (zo’n 4 of 5 km). Ik had de opdracht gekregen (net als alle andere van ons team), om de sprinter te helpen. De meeste waren na de eerste col al gelost en hebben we niet meer gezien en konden dus niet helpen. De sprinter notabene reed steeds met mij en de andere klimmers mee omhoog bij die eerste 20 man… dat beloofde wat. Op een gegeven moment heeft die sprinter 2 keer lek gereden (!), waarvan ik helemaal niks van heb meegekregen. Dit komt doordat 1. als ze door die communicatie spreken versta ik heel weinig, want de kwaliteit is niet zo goed (de nieuwe zijn onderweg zeggen ze…) en 2. als ik koers hoor en zie ik zowiezo heel weinig (dit moet ik mezelf wel gaan aanleren). Dus ik had geen enkel idee. Op een gegeven moment hoorde ik dan wel door de communicatie schreeuwen dat ik moest wachten (we waren net op de top van een col met de eerste 15 man van de koers). Ik en een teammaat zaten er nog bij. Die teammaat zat de dag ervoor bij de grote ontsnapping en moest dus aan zijn klassement denken. Dus moest ik wachten op de sprinter, waarvan ik dacht dat hij gelost was op de klim (later, na de etappe hoorde ik dat hij lek had gereden). Logisch, dat ik moest wachten. Ik wachten en liet de kopgroep gaan. In de afdaling heb ik de sprinter helemaal terug gebracht naar de kopgroep. Er waren ook al andere aangesloten bij ons. Ik had superbenen. Maar ik snapte dat ik de sprinter moest helpen, want hij had meer kans om te etappe te winnen dan ik.

Later ging ik mee met een aanval (want we hadden ook de opdracht gekregen om mee te gaan met demarrages, zodat we andere ploegen op kop van het peleton dwingen). We waren weg met zo’n 6 man. Later sloten er nog wat aan waaronder onze sprinter! Dus toen was mijn taak volle bak, alles wat ik in me had op kop rijden. Toen kregen we een smalle weg met wind (wat zeer zelden voorkomt in Spanje) en daar bleek het hele peleton uit elkaar te spatten. Maar wij reden toen dus al voor het peleton uit (gelukkig). De leiders van het klassement sloten aan bij ons en met deze groep reden we naar de finish. Ik heb samen met andere ploegen op kop gereden. Helaas reed er toch een groepje weg en hadden we net niet terug gepakt.

Na de etappe: ik reed naar onze auto, voldaan. Complimenten verwachtend van de ploegleiding over mijn werk. Ik kom er aan wordt ik helemaal uitgescholden….?! What the f…. ‘Waarom luister je niet, jij rijd alleen voor jezelf, je denkt alleen aan je eigen klassement en wilt de ploeg niet helpen blablabla’ Toen begreep ik dat onze sprinter lek had gereden en lang in de achtervolging had gereden waarvan ik niks wist. Maar dat wilde ze niet geloven, ze dachten dat ik het expres deed. Die avond in het hotel was een nachtmerrie. De enigste die mij wel geloofde was de sprinter zelf.

De dag erna om het kort te vertellen; De laatste etappe en ik had weer superbenen. Ik ben de HELE koers bij hem gebleven en om de 2 sec gevraagd of hij iets nodig had of dat ik iets moest doen. Ik heb kilometers lang op kop gereden. Bij de klimmen waar hij toch moest lossen nu ben ik bij hem gebleven en hem in de afdalingen elke keer weer bij de voorste groep gebracht. Ik heb tot 500 meter voor de finish op kop van het peleton gesleurd en heb met hulp van het Amerikaase team het tot een massasprint kunnen maken. Helaas werd de sprinter ingesloten in de sprint. Ik lieg hier geen woord over. Ik heb dit echt allemaal gedaan. Ik weet niet waar ik het vandaan haalde, maar het lukte gewoon. Vaak dacht ik nu ga ik lossen na lang op kop te hebben gereden, maar dan herstelde ik weer en ging ik weer.

Hierna heb ik het repect wel weer teruggewonnen van mijn team. Maar ik ben nog steeds niet blij hoe het is gegaan. En ik heb nog altijd een beetje ruzie met de twee hulp-ploegleiders. De dag na de etappekoers reden we nog een eendaagse. Het ging lekker, maar toen ik twee keer water ging halen bij die hulpploegleiders deden ze heel negatief en ik besloot af te stappen. Dat heb ik gedaan en ik heb gezegt: als hun naar Lleida gaan, ga ik niet.

Later ben ik opgebeld door de ploegleider dat hij toch wel heel graag wil dat ik naar Lleida ga enzo, blablabla en nu ga ik wel. Maar die twee gasten, die hulpploegleiders, zijn niet de slimste zeg maar… kvoel me niet zo lekker meer in dit team Massi. Maargoed, misschien komt het wel weer goed. Even afwachten. Ik ben wel al aan het praten met een Baskische ploeg voor volgend jaar. Een ploeg die je kost en inwoning betaald.

Ohja, ik heb gister mijn laatste examens van de Spaanse cursus gedaan. Gingen goed! Ik had afgelopen vrijdag nog 3 uur lang met de lerares zitten studeren. Ze had dit aangeboden, omdat ik de helft van de lessen heb gemist door etappekoersen. Hierdoor snap ik nu alle gramatica. Helaas denk ik niet dat ik zal slagen voor de examen. Want doordat ik heel veel lessen heb gemist heb ik ook veel schrijfopdrachten en andere dingen niet gedaan wat punten oplevert voor je eindcijfer. Maargoed, het belangrijkst is dat ik veel heb geleerd. Ik ken nu alle gramatica die er is in het Spaans. Nu is het een kwestie van proberen dit toe te passen in het dagelijkst leven. Er is ook nog een cursus Spaans 4 die in september begint, maar dat ga ik niet doen. Daar leer je niks nieuws meer, dan ga je alleen praten, lezen, schrijven enz. En dat doe ik denk ik al genoeg in het dagelijks leven. Maar dat betekend dat ik nu meer tijd zal hebben en dus meer tijd om voor het wielrennen te gaan leven. Goeie zaak. Ik wil mijn ouders bij deze nog een keer bedanken voor het cadeau dat ik heb gekregen voor mijn verjaardag: deze spaanse cursus die ik net heb afgesloten. Thanks!

Ik hou jullie op de hoogte en sorry dat dit verslag zo laat kwam.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op

 1. Zo hee, dan is die taalbarriere opeens wel erg onhandig. Al helemaal als twee van die heethoofdige spanjaarden allerlei genuanceerde en minder genuanceerde opmerkingen lopen te maken waar jij weer op geacht wordt te reageren..

  Dat is natuurlijk ook onderdeel van het echte leven in spanje, niet als toerist maar als inwoner dus, als je ruzie krijgt met een stel mensen.

  Ik hoop dat de geruchten ook waar zijn over die mediterrane mensen dat ze weer snel bijtrekken en dat het dan ook wel weer helemaal goed is..

  Klinkt als een geweldige prestatie die laatste etappe! Je wordt echt steeds sterker man!

  Veel succes in Lleida.

  Mattijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s