Back in Girona

Hallo,

Ik ben weer thuis. Gister ben ik teruggekomen. Het was erg leuk om weer even in Nederland te zijn. Het was er goed weer en ik heb weer veel mensen gezien.

Kwa wielrennen is het wat minder gegaan. Maargoed, dan weet ik nu weer waarom ik naar Spanje ben gegaan 🙂 Nouja, het is ook natuurlijk dat ik niet meer gewend ben aan de Nederlandse koersen. Zaterdag de Ronde van Vlaardingen. Dat was een kort en zeer pittig koersje. Op het begin heb ik me een beetje gespaard. Halverwege paar keer gedemarreerd en meegesprongen. Maar steeds voor hele korte duur, want we werden steeds snel teruggepakt. Ik had enorm veel publiek langs de kant staan. Heleen, Harry, Wilma, Nick, Marius, Lennart, Jelle, Jeroen, Jochem, Robert, Halmar, Emiel, Lia en Jos bedankt!! Ik wilde echt wat laten zien aan jullie, maar helaas sprong ik niet die keer mee toen de definitieve kopgroep wegreed. Ik probeerde nog wel een jump, maar dat zat er echt niet in. Ze reden te hard. Daarna zat ik er behoorlijk doorheen en liet ik de sprint om de 9e plek een beetje lopen, want het ging er behoorlijk gevaarlijk (= Nederlands) aan toe en ik moet wel blijven denken aan mijn etappekoersen in Spanje. Ik werd 27e.

Die avond ben ik meteen met Jelle, Jeroen, Jochem en Robert naar Limburg gereden. Paar uurtjes geslapen en xb4s ochtends vroeg stonden we alweer aan de start van de Shimano Fiets Challenge. Een Cyclo van 150 km met geen meter vlak. Sinds lange tijd voelde ik niet zo erg mijn benen als die ochtend. Minder dan bijvoorbeeld een Spaanse klimkoers…vreemd. Maargoed, ik als Spaanse amateurwielrenner moest hier toch wel even podium rijden. Nou, dat pakte even heel anders uit. Wat een drama. Ik merkte meteen vanaf de start dat mijn benen niet wilde. Toch volle bak meegegaan. Ik volgde redelijk makelijk, kwam in de kopgroep waar ook een aantal profs in zaten, zoals Leon van Bon, een gast van Cofidis, nog iemand van Rabo en iemand van Skil-Shimano. Plots was er een gaatje ontstaan in de kopgroep op een stuk vals plat. Ik jumpte naar de voorste groep en op het moment dat ik aansloot loste ik meteen weer op de klim en toen zat ik er behoorlijk doorheen. Mentaal en fysiek. Ik moest nog 15 km naar het eind en toen vloog er opeens een groepje dat van een weg van rechts kwam mij voorbij. Die waren verkeerd gereden en hadden een stuk afgesneden. Toen liet ik het helemaal lopen en reed rustig naar de finish. Jammer.

Vandaag even een heel rustig rondje uitgefietst. Het is hier heel mooi weer. Even op een terrasje wat gedronken (dat kan hier tenminste kwa kosten betreft). Deze week ga ik niet veel trainen. Alleen hier en daar wat hersteltrainingkjes. Dit is dan mijn eerste ‘rustperiode’ in het wielerseizoen. Vervolgens rijd ik 15-20 mei de meerdaagse van Tarragona wat ik gebruik als voorbereiding op de Vuelta Lleida (5-10 juni) wat een internationale UCI meerdaagse is. Daar moet ik echt een topvorm hebben net als dat ik had in Castellon 3 weken terug.

OK, dat was het weer. Tot ziens!

Dit bericht werd geplaatst in 2006 & 2007 - Team Massi, Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Back in Girona

  1. De ‘hel’ zal fysiek en mentaal te zwaar zijn geweest. Daardoor ging het de dagen daarop bij de ronde van Vlaardingen en de cyclo niet top. Vooral door de wind, alhoewel het nu pas echt begint te waaien. Windkracht 6 ! Het was een genoegen om verstopt in de dubbele bodem van ‘het busje’ de cyclo te verslaan. We zijn benieuwd wat de verdere ontwikkelingen zullen zijn van je rijke teambaas.

    hasta luego.

    de verslaggever

  2. Nick Kneppers zegt:

    Jammer dat het ook in Limburg niet lukte, maar ik weet zeker dat je in de volgende etappekoersen weer goed uitgerust en in topvorm aan de start komt, en dat de resultaten vanzelf komen als je er zoveel voor doet 🙂

    Veel succes, Nick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s