Vuelta Castellon

Hoi allemaal,

Helaas kan ik op dit moment alleen een heel kort verslag maken van de vuelta. Misschien later meer.

De vuelta was 1 en al klimmen in de hooggebergte. Het was echt een hele mooie vuelta. De eerste etappe was de eerste 80 km vlak en daarna hebben we nooit meer vlak gereden de hele vuelta. Maar in die eerste kilometers was er wel een grote groep renners ontsnapt waarbij een paar goeie bij zaten en waar later ook die drie podium-mannen bij zaten. Hier had ik mijn algemeen klassement al verspild… helaas. Maar het goede nieuws is: van het peleton reed ik met de beste mee omhoog. Dat wat ik NET te kort kwam in Cartagena lukte hier wel. Ik werd 10e van het uitgedunde peleton, voor ons was een groep van 20 man gefinished.

De tweede dag ging wat minder. Na de eerste col zat ik nog bij de voorste (groep van zo’n 30 man). De tweede col kon ik ze NET niet bijhouden. Ik had even een slecht moment. Kwam in de tweede groep terecht en daar werd ik dan 3e van.

Derde dag was het wat minder zwaar. Het peleton kwam compleet aan het slotklimmetje, kort en steil. Ik zat te ver van achter toen we eraan begonnen. Ik werd 32e. Maar niet veel tijd verloren.

De derde dag stond er ook een klimtijdritje op het schema. Bij het inrijden schakelde mijn vooste versnellingen niet lekker en vroeg voor mijn mecanieker of hij er even wilde kijken. Dat doe ik nooit meer vlak voor een tijdrit. Het bleek een groter probleem te zijn dan ik dacht en 2 min voordat ik moest starten was het opgelost. Ik had dus niet meer goed in kunnen rijden wat erg belangrijk is voor zo’n korte tijdrit (4,5 km) en nog steeds schakelde hij niet lekker. Dus dat is helemaal mis gelopen, 57e geworden.

De laatste dag….ja je raad het al, voelde ik me weer erg goed. Er was weer een groep ontsnapt van zo’n 20 man. Ik was er in de tegenaanval gegaan, we reden met 5 man in de achtervolging maar kwamen er net niet bij en wij werden terug gepakt door het peleton maar de groep van 20 man niet….grrrrr. Ik had hier flink wat energie verloren. Maar toen de eerste echte col kwam hield ik de groep van de leider bij die steeds verder uitdunde. Dit was de koninginenrit met 3 cols van 1e categorie en 1 col van 2e categorie. De finish was bovenop een col van 1e cat. Alle cols hield ik de leidersgroep bij en op de slotklim brak het in stukken en we raapten wat renners op van de kopgroep, maar de meeste van hun bleven vooruit. Ik ben uiteindelijk 26e geworden. Ik ben erg tevreden over deze laatste etappe, maar toch denk ik van: stel dat ik in die kopgroep zat…. zou ik dan een etappe hebben kunnen winnen? Maargoed, wielrennen blijft een moeilijke sport. Wel heb ik erg veel motivatie voor mijn volgende vuelta in Tarragona (15 mei)!! Als ik wiskundig mijn progressie doortrek van de afgelopen maanden moet het daar toch heel goed lijkt mij zo. En misschien als ik daar eens in een kopgroep kan beginnen aan de bergen…wie weet wat er dan kan gebeuren!

Ik ben in het algemeen klassement ook 26e geworden.

Hier laat ik het even bij.

Ohja, Hendrik als je dit leest: mail mij even, dan heb ik je mailadres, lijkt me leuk (Hendrik was de 2e nederlander die deel nam aan deze vuelta, hij rijdt ook voor een spaanse ploeg).

Adios

Dit bericht werd geplaatst in 2006 & 2007 - Team Massi. Bookmark de permalink .

6 reacties op Vuelta Castellon

 1. Eelke zegt:

  Hoi Paul,
  Mooi verslag weer. Wel leuk was dat je op de foto op de website toch mooi op de voorste rij stond. Goed voor de sponsor. Volgende keer blijf je er steeds net bij, want zoals je zelf al vaststelde lijkt het moment waarop je afhaakt steeds later te worden, dus dat gaat de goede kant. Lekker doortrainen maar.
  Groetjes,
  Eelke

 2. Doortrekken maar, die lijn!

  Mattijs

 3. Elton zegt:

  Hey Paul,

  jammer dat je niet in de kopgroep zat, niks aan te doen….dingen lopen nou eenmaal niet altijd zoals wij het graag willen. Da’s niet zo erg. Wel goed dat je in ieder geval veel motivatie hebt voor je volgende vuelta. Talvez tu oportunidad será en esa etapa.

  Oye, en Julio probablemente me voy a Italia de vacaciones y en Agosto voy a trabajar por 1 mes en Croacia…en un campamento (camping). Quisiera ir a España a visitarte en Septiembre, y tambien a un amigo de Curazao que estará en Valencia para su práctica (stage). xbfVas a tener tiempo en Septiembre? ¡Porfavor avísame con tiempo!

  Cuídate, y un abrazo.

  Elton

 4. lia kneppers zegt:

  un esfuerzo formidable, fantastico, gefeliciteerd met je 24e plaats in de vuelta van tarragona, namens de fanclub van de spoedeisende hulp van het sophia, Groetjes Lia

 5. Wilma. zegt:

  Zo Paul zeker aardig ‘uitgewoond’ na zo’n week? Ben benieuwd naar je ervaring, gefeliciteerd met je 24-ste plaats, Wilma

 6. Wilma. zegt:

  Zo Paul zeker aardig ‘uitgewoond’ na zo’n week? Ben benieuwd naar je ervaring, gefeliciteerd met je 24-ste plaats, Wilma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s