ben mijn nederlands aan het vergeten…

Heee,

Ik moet hier even bericht van doen. Gister was ik uitgenodigd door een nederlandse vriend die in Barcelona woont, voor een bruch. En er waren meer nederlandse mensen. Dit was voor het eerst sinds lange tijd dat ik nederlands sprak. Ik kwam steeds maar niet uit mijn woorden…??! Ik was steeds, jawel..nu komt het… in het spaans aan het denken… Ongelooflijk, dat dat zo snel gaat man.

Maar daarentegen kreeg ik veel complimenten voor mijn spaans. Er waren ook Spanjaarden bij en op het begin dacht er 1 dat ik zelf een spanjaard was! Volgens hun sprak ik beter Spaans dan al die andere nederlanders die hier al veel langer wonen…amaaj. Dat doet wel even goed. Ja, dat heeft natuurlijk alles te maken met dat ik veel om ga met spanjaarden en dan ook nog die cursus.

Nou, zondag heb ik een koersje in Barcelona. Wat ik als voorbereiding zie voor de Vuelta Castellon (19 – 22 april). Van het weekend heb ik achter de auto getraind. Ik heb iemand zo gek kunnen maken om een paar uurtjes voor mij uit te willen rijden. Zo, dat ging hard man, bergop gingen we soms 40 km/uur en vlak 60 km/uur. Goeie training.

Verder wilde ik graag snel naar Nederland komen (ook om mijn Nederlands te oefenen), maar ondertussen zijn de prijzen enorm gestegen..:(  Ik moet nog even kijken wat ik doe.

Hooi!

Dit bericht werd geplaatst in 2006 & 2007 - Team Massi, Uncategorized. Bookmark de permalink .

8 reacties op ben mijn nederlands aan het vergeten…

 1. Trudy zegt:

  Dat is pas een compliment zeg, dat ze je als Spanjaard aanzien omdat je Spaans zo goed is. Knap hoor 🙂
  En je hebt ook zelfs al een chauffeur om mee te koersen, relaxt zeg! En wat een hoge snelheden… Ik zag Bram en Heleen nog vant weekend langs racen. Echt leuk dat Heleen nu ook aan het wielrennen is, kan ik misschien een keer met haar trainen. Ga aanstaand weekend mijn fiets maar weer eens opzoeken, want het is er de laatste tijd een beetje bij ingeschoten. Ook doordat ik net een weekje naar Londen ben geweest, was erg leuk!
  Succes met je koersen en hoop je snel in Nederland te zien! Dan kan ik je Nederlands een beetje bijspijkeren :p x

 2. Helena zegt:

  ha! Dat is nog eens mooi!
  half jaar geleden moest je moeite doen voor het spaans en nu moet je moeite doen voor je moedertaal!
  Wel supermooi 🙂
  Ik heb afgelopen weekend (en die daar voor een keer) twee keer twee uur gefietst. Het gaat steeds beter merk ik nu al! Maar toch nog wel last van m’n schouders en zadelpijn… maargoed, dat moet nog komen 🙂 Ik heb mama zelfs overgehaalt om te fietsen 😛 ze zei voor de grap, haha nou ik denk dat ik ook maar mee ga al dat gefiets van iedereen! En toen zei ik heeee goed idee! hehe.
  heel veel succes met je koers in Barca en je klim-meerdaagse!
  Ik zie weer uit naar een uitgebreid verslag 8)!

  En Trudy, het lijkt me ook leuk om een keer met jou te fietsen! Bram en ik fietsen meestal op zondag een stuk! Ik doe niet de hele hel (bram wel), want dat viel wel erg tegen, maar ik ga meestal tot maasluis en dan keer ik weer om 🙂 als je zin hebt om mee te gaan moet je maar eens een mailtje sturen! (heleenkneppers@hotmail.com)

 3. Hola Paul! Se parece que casi todos los miembros de la familia montando la bicicleta profesional, ahora es tiempo para todos de aprender Español, no? Es una tendencia hermosa. Después de algunos años, todos habitamos en España, gozando el tiempo asoleado, estamos muy sano debido el entrenamiento y las vueltas.

  Oftewel, het komt helemaal in orde zo, blijf jij maar lekker trends setten!

  Mattijs

 4. Anneke zegt:

  Men, dat gaat idd wel snel zeg! Echt kick. Nou ik ga vandaag voor mn tentamen Spaans 2 leren maar ik zie me nog geen gesprek voeren met een Spanjaard :p
  Succes met je koersje in Barcelona, doe haar de groeten van me want ik mis die stad wel!

  xx Anneke (vanuit mn eigen kamer)

 5. bram zegt:

  Jowww,

  dat zijn inderdaad snelheden die in de buurt komen van snelweg maximals.
  Veel succes met je trainingskoers, koersen zijn toch niet om te trainen ??? 🙂
  Als je weer eens naar Nederland komt lijkt me dat erg leuk, zou je graag weer eens zien.

  Ennuh Trudy, ik ga inderdaad af n toe met Heleen er op uit. We moeten t er maar ns over de mail over hebben. 🙂

  Greets,
  Bram

 6. Eelke zegt:

  Hoi Paul,
  Het leren van een vreemde taal gaat het snelst als je gedwongen wordt het te gebruiken en je eigen taal niet kan beoefenen omdat er niemand in je omgeving het spreekt.
  Pas als je Spaans gaat dromen, wordt het oppassen geblazen, dan is er vast iets anders aan de hand.
  Maar nu verder over fietsen: Veel succes komende zaterdag en probeer er achter te komen hoe eerdere versies van deze wedstrijd verliepen, zodat je voorbereid bent op speciale tactieken.
  Groetjes,
  Eelke

 7. Wilma zegt:

  Paul heel veel suc6 zondag in Barca! Is dat een koers in de stad? Lijkt me lastig, ik zie uit naar je verslag (omdat ik daar eens was) Verder ben ik ook maar op de fiets geklommen en ‘race’ met Helena op zondag wat uurtjes door het westland.doei je ma.

 8. Elton zegt:

  Hoi Paul!!!

  Ben ik weer op je weblog, na een lange tijd!!!

  Leuk om te horen dat je Spaans zo vooruit is gegaan…ik ben echt benieuwd!!! Ik wil het graag horen. Maar uhh….Nederlands niet vergeten ehhh, da’s niet zo goed :p hahaha.

  ik spreek je nog wel.

  Elton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s