28 maart

Yo!

He he, ik ben weer een beetje bijgekomen van die vueltas. Toch is het raar als je terug komt van zo’n vuelta. Je hebt je een aantal dagen alleen op het wielrennen geconcentreerd en je denkt verder helemaal nergens aan. Je vergeet even alles om je heen. Het enigste wat je denkt zijn dingen als: de klim van morgen begint bij kilometer 12,3…. ik moet nog even op mijn bed liggen om te herstellen, ik moet gemasseerd worden, mijn tijdritstuur op mijn fiets monteren…dat soort dingen. De normale dingen denk je niet aan. Tijdens zo’n vuelta heb je een verzorger die je komt zeggen wanneer we gaan eten. Je fiets wordt schoongemaakt, je wordt gewekt als we moeten ontbijten en wanneer we vertrekken naar de start van de etappe.

En dan kom je daarna thuis en dan moet je weer je eten klaar maken, naar spaanse lessen, werken, dat soort dingen. Gister voor het eerst weer getraind sinds 2 weken ongeveer. Je merkt dat je gewend bent om te koersen elke dag. De eerste twee dagen wilt je lichaam de fiets op stappen en 4 uurtjes afzien, ookal ben je moe. Heel vreemd is dat.

Ik vind het echt heel gaaf al die berichten. Nick, wat weet jij veel van wielrennen af zeg! Dat wist ik helemaal niet. Leuk joh! Blijf alsjeblieft berichten schrijven!! En Frank, ik vind het goed om te horen dat het niet normaal is dat spuiten. Jij weet het waarschijnlijk nog iets beter. En je hebt gelijk Eelke, ik heb heel veel geleerd over de manier van koersen hier. Nu kan daar mijn eigen tactiek beter op afstellen.

Ik heb nog een foto van mij na de laatste etappe van de laatste vuelta. Uitgeput maar toch blij. Mooie foto vind ik, heeft een ploegmaat van mij gemaakt met zijn mobiel:

Cartagena7_1

Mijn volgende wedstrijd is waarschijnlijk pas 15 april. In Barcelona. De volgende vuelta is in Castellon, 19 – 22 april. En dat schijnt ECHT veel klimmen te zijn. Ik zag al een nederlands team op de deelnemers lijst staan. Leuk!! Die gaan wat meemaken hier…hehe.

He, tot ziens allemaal!

Dit bericht werd geplaatst in 2006 & 2007 - Team Massi. Bookmark de permalink .

8 reacties op 28 maart

 1. Ha Paul,

  Leuk om te zien dat je de stap naar Spanje gemaakt hebt! Respect jongen…

  Ben je dus gestopt met lesgeven?

  Ik zal je weblog wel in de gaten houden!

  Succes.

  Groet Patrick

 2. Sjon van der Valk zegt:

  Hey Paul,

  schitterend om die verhalen over de vueltas te horen! Ook op het wielerforum word jou naam al genoemd, zie: http://wielrennen.prikpagina.nl/read.php?f=173&i=605858&t=605858
  veel succes weer de komende weken en jij komt er ook zonder spuit!

  groet Sjon

 3. anneke zegt:

  Je bent gewoon een topic in het wielerforum, jeetje palli πŸ™‚
  Nou, succes met het ‘gewone’ leven nu!

 4. frank zegt:

  He Paul,
  Die koers in barcelona is een criterium, een heel groot ovaal. 1500m vals plat omhoog, en dan weer 1500m vals plat omlaag. ‘Hoogtepunt’ is bij de Corte Ingles aan de Diagonal (weg staat er haaks op) op http://www.diegoweb.net staan nog wel foto’s. Belangrijkste tip is nog wel dat het een puntencriterium is. I.p.v. premiespints zijn bij bijv. elke 5e doorkomst punten te verdienen. Wie dan het meeste punten heeft, wint het criterium. Vorig jaar erg gelachen met een Nederlander die dat niet doorhad.

 5. Nick Kneppers zegt:

  Heej Paul.

  Ik weet idd aardig wat van wielrennen af. Ik ben ook lid op http://www.pcmbenelux.com/forum waar ik jouw naam af en toe ook heb laten vallen πŸ˜€ (Ik heet daar’Nickname’). Veel suc6 in je volgende koersen, groetjes Nick.

 6. Paul zegt:

  Heeee, dank voor de berichten!!
  Patrick, ik ben inderdaad gestopt met lesgeven. Ik had nog net voordat ik Nederland vertrok officieel mijn diploma gehaald als leraar wiskunde. Leuk dat je wat laat horen!
  Haha, een eigen topic op HET wielerforum. Ze moeten nog even wachten, want ik ben bezig met een progressie en binnenkort ga ik echte serieuze uitslagen rijden, dat weet ik zeker πŸ™‚
  En Frank, heel erg bedankt voor de informatie!! Ik had wel al het 1 en ander gehoord over het parcours, maar nog niet dat het een puntenkoers is, en dat is ook redelijk belangrijk om te weten hehe. Eens kijken of ik kan ontsnappen van het peleton met een kleine groepje en zo punten sprokelen. Normaal gesproken is zo’n puntenkoers niet mijn ding, maar ik ga er gewoon voor!
  Ik heb deze week een beetje rust genomen en meteen de kans gepakt om met wat mensen wat dingen te bezoeken hier. Vandaag naar Montserrat geweest. Een enorm kloosteroord ergens midden in de bergen. Erg mooi zeg. Morgen wel weer een serieuze training voor de boeg.
  Hooi!

 7. Zo Paul, het ziet ernaar uit dat je je persoonlijke adviesorgaan hebt hier in nederland. Gunstig!

  Als alle mensen van het wielerforum die de koersen kennen die jij gaat rijden nou even hun tips opschrijven hier op je weblog..

  Heb je een agenda van wat je wanneer gaat rijden? Dan gaan we dat even regelen. πŸ˜‰

  Mattijs

 8. bram zegt:

  Hey die Paul,

  Ik zie iets groeien. Als ik kijk naar alle dingen die met jouw te maken hebben. Iets met een stevig fundament. Geen eendagsvlieg zegmaar.
  Ook al zie ik je veel te weinig, ik sta helemaal achter je!

  Bram πŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s