Vuelta Ciclista Alicante

Heee,

Oef, ik ben dood… het waren 5 dagen keihard afzien. Jullie hebben kunnen zien op de website dat mijn uitslagen niet zo best waren. De eerste dag was goed verlopen. De tweede dag, de konningenrit niet. Ik heb gewoon nog niet het niveau om de beste te volgen bergop. De eerste col was ik nog wel bij de eerste groep, maar de tweede col lukte het niet meer. Het ging te hard….

Wel moet ik rekening houden met het feit dat in deze vuelta de beste ‘amateur’-ploegen van Spanje aanwezig waren. De helft van het peleton krijgt hier betaald. En, ook niet onbelangrijk, de meeste hadden al meer koersen gereden en dus meer dat wedstrijdritme hadden dan onze ploeg. Maar toch jammer dat ik niet kon volgen. Het niveau van het klimmen is hier veel en veel hoger dan de Nederlandse renners.

Na de tweede etappe ging ik knechten voor onze best geplaatste man: Fransico. Ik had hem uit de wind gehouden op het begin en op de eerste col kon ik niet meer volgen. Het gaat hier ECHT hard omhoog, niet te geloven. En dan op de top zoek je elkaar op om als groepje ‘rustig’ naar de finish te rijden. Zo dat je binnen de tijdscontrole binnen komt maar ook niet te hard zodat je je spaart voor de volgende dag om dan misschien iets te kunnen laten zien.

De vierde etappe was heel gaaf. Het waren geen bergen, alleen heuvelachtig (in Nederland zouden ze zeggen een bergetappe). En er stond veel wind. Op een gegeven moment brak het peleton uit elkaar in waaiers en onze kopman zat in de tweede waaier met mij erbij. Ik heb toen keihard op kop geramd samen met wat andere renners hebben we aansluiting kunnen vinden bij de eerste waaier. Zodat onze kopman geen tijd heeft hoeven te verliezen. Ik moest er daarna al vrij snel weer af en kwam in de tweede groep terecht. De ploeg was erg blij met me en dat vond ik leuk.

En dan nu de laatste etappe. De traditionele sprintetappe met aankomst op de boulevard van Alicante. Hier ga ik een apart verslag van schrijven, want dat was erg mooi:

De avond ervoor: In de hotelkamer van de ploegleider waren we voor een tactiekbespreking. Hij wil onze ploeg tot een echte ploeg maken en daardoor wilde hij dat we alles op alles moesten stellen om iemand mee in de ontsnapping te krijgen en zo niet dat we met de hele ploeg (zonder de kopman) op kop van het peleton zouden gaan rijden. Om de kopgroep weer terug te pakken. Want dat er een groep weg zou raken was wel duidelijk, net zo duideijk dat die weer terug gepakt zou worden en een massasprint zou worden.

Ik voelde me die ochtend erg goed. Sterk gemotiveerd ook, omdat het gister zo goed was gegaan. Voor de mensen die nooit de Tour de France kijken is het moeilijk uit te leggen. Maar de eerste 10 km zijn altijd het zwaarst. Hier gaat het snoeihard, omdat er mensen willen ontsnappen uit het peleton om die dag voorop te kunnen rijden en daarmee hun ploegmaten op hun gemak achter te laten in het peleton en natuurlijk voor de sponsors. Ik had het zelf al twee keer geprobeerd. Het ging kei en keihard. Je moet je voorstellen: Je zit de hele tijd op je zwaarste versnelling te rammen en dan om aan te vallen moet je dus NOG harder gaan. En alleen al om voorin het peleton te komen is een hele opgave. Op een gegeven moment op een heuveltje waar er harde wind stond zag ik het plots: DIT is het moment. De ploeg van de leider die op kop aan het rijden was leek vermoeid te raken en er waren even geen aanvallen meer omdat iedereen er behoorlijk doorheen zat inclusief ik zelf. Toch was er 1 iemand die daar in de aanval trok. En ik zat aardig voorin het peleton (wat me veel krachten had gekost om daar te komen) en ik besloot om ook in de aanval te gaan. Ik was steenkapot aan het gaan, maar na een tijdje kwam ik bij die aanvaller en er sloten snel nog 5 renners aan…. we waren weg… we hadden het peleton verlaten! Een hele tijd hebben we in een dubbele waaier gereden en we pakte steeds meer tijd op het peleton. Ik zat in de kopgroep van de laatste etappe. Helaas, zoals iedereen had kunnen voorspellen werden we 10 km voor de meet terug gepakt doordat de sprintersploegen op kop van het peleton aan het koersen waren. Maar mijn hele ploeg had ik op deze dag gespaard. Want ze hoefden niet op kop te gaan rijden. Helaas hadden we geen sprinter die het af kon maken. In elk geval heb ik mezelf toch nog kunnen laten zien. En zo ben ik toch met een goed gevoel naar huis gegaan. Toen we naar huis reden werd mijn naam nog genoemd op de radio, dat ik deelnemer was van de kopgroep πŸ™‚

Al met al een hele belevenis en veel geleerd. Ook weet ik nu dat ik nog te kort kom in de echte bergen. Door meer etappekoersen te rijden wordt je steeds sterker en misschien dat het me gaat lukken dit seizoen om de betere bij te houden in de bergen. Woensdag reis ik alweer af naar het zuiden van Spanje om weer een etappekoers te rijden.

Hoi!

ps. In het bericht hiervoor heb ik een aantal fotos gezet van die dag dat ik op het strand was en dat ik dacht dat de vuelta niet doorging. Iemand had een fototoestel bij zich en heeft deze fotos naar mij gestuurd. Daar zie je dat ik mijn fiets in de zee wil gooien en die foto met die boom moet je maar even goed naar kijken. Kennen jullie die gezegde als een wielrenner wil stoppen met wielrennen?

Alicante2

Dit bericht werd geplaatst in 2006 & 2007 - Team Massi. Bookmark de permalink .

29 reacties op Vuelta Ciclista Alicante

 1. anneke zegt:

  Echt vet om die verhalen van je te lezen en ik ben onwijs trots op je! Je bent echt goed en sterk man, dat je nog helemaal doorgaat terwijl je al kapot bent.

  Die foto’s zijn grappig, zitten ze daar met hun dikke trui, sjaal, jas aan…. in de zon notabene :p

  Kus An

 2. Trudy zegt:

  Wat heb je er weer een mooi verslag van gemaakt, super! Echt goed van dat je in die laatste etappe mee bent gegaan in die kopgroep, wat een prestatie, terwijl je er al helemaal door zat. En gaaf om dan je naam nog op de radio te horen πŸ˜‰ Je was trouwens de enigste Nederlander, volgens mij. Wanneer je meer etappe-koersen hebt gereden, ga je het zeker maken πŸ™‚
  En eindelijk weer een fotootje van je gezien. Ziet er gezellig uit die vrienden. Maar die foto: fiets in de “palmbomen” hangen, vind ik nog het mooist!
  Ben benieuwd naar je volgende belevenissen tijdens de etappekoers in het zuiden van Spanje. Alvast veel succes! x

 3. Harry Kneppers zegt:

  Prachtig verslag! Ik vind het al knap dat je hem uitgereden hebt, dus dat je ook nog eens op het laatst zo in de aanval bent gegaan is heel mooi. Ook mooi dat je zoveel waardering van je ploegmaten krijgt! Door jouw manier van fietsen heb je een positieve spirit in de ploeg gebracht.
  Maar wat is nou de naam van je ploeg? Op de site van de koers hebben ze het steeds over palafrugell, maar ik dacht dat jouw ploeg Massi heette.
  groetjes van je vader

 4. Paul zegt:

  Dank voor de berichtjes!!
  Mijn ploeg heet Massi. Maar ze hebben hier geloof ik een beetje problemen met namen ofzo. Er is een fout op de meeste licencies van ons gekomen en is Palafrugell komen te staan (de naam van de stad). Hierdoor wordt deze naam ook in de uitslag genomen. Onze ploegleider is woedend hierover. En erger nog; elke dag na de etappe stond er een andere naam op de uitslagenlijst…

 5. Halmar zegt:

  Hey Paul,

  Ik weet zeker dat deze wedstrijd meer heeft opgeleverd dan de ranking doet geloven, denk maar weer aan de woorden van Flecha….
  Er zijn uiteindelijk maar een kleine groep renners geweest die de koers hebben uitgereden, je hebt hard kunnen werken voor je kopman (En ik weet uit ervaring wat een goed gevoel je daaruit kan halen!) en je bent in de aanval geweest. Het was erg leuk om elke avond even te kijken hoe het met je gegaan is. En die gasten can C. Valenciana reden vorig jaar nog de vuelta, alleen hadden ze iets te veel renners op de Fuenteslijst….
  Succes donderdag en laat weer even een URL achter!
  Groetjes, Halmar

 6. Eelke zegt:

  Hoi Paul,
  Netjes man. Aan de uitslagen kan je tenslotte niet aflezen hoeveel keer je naam over de radio is geweest, dus is je verslag heerlijk om te lezen. Ik zal je volgende wedstrijd ook in de gaten houden. Even een beetje bijkomen en niet te hard trainen. Tenslotte zijn meerdaagse wedstrijden kwaliteitstrainingen, dus de conditie komt vanzelf dan wel in orde.
  Succes, Eelke

 7. Nick Kneppers zegt:

  Heej Paul,

  Nu ik je verhaal zo lees merk ik dat ik niet teveel op het klassement moet letten. Je hebt goed werk verricht voor de kopman, meegezeten in de slotetappe en zo een rittenkoers uitrijden is natuurlijk ook een supergoede training. De tegenstand hier was ook van formaat, zoals de eindwinaar, Rafael Rodriguez, die heeft al een hoop gewonnen, waaronder al twee ritten in de Vuelta a Alicante.

  In ieder geval nog veel succes in de komende tijd, groetjes van Marius, Monique, Sindy, Johnny en natuurlijk mezelf πŸ™‚

 8. Winfred zegt:

  Hey Paul,
  leuk om te lezen hoe de wedstrijd is verlopen. Je hebt misschien in de uitslag het idee dat het niet supergoed is, maar je moet er natuurlijk rekening mee houden dat het niveau van een topamateur in Spanje hoger ligt dan in Nederland. Als je zo door blijft gaan komt er vanzelf een moment dat jij ook bij de besten omhoog rijdt. Veel succes!
  Groeten Winfred

 9. Paul zegt:

  Leuke berichten man!!
  Ik heb alles ingepakt en klaar staan voor mijn volgende vuelta alweer. De Vuelta Ciclista Cartagena. Ik heb nog een fototje van Alicante van mijn start van mijn tijdrit/ proloog. Ik heb gister en vandaag helemaal niks getraind alleen dus pizza’s rond gebracht op mijn mtb wat ik als losfietsen zie. Vanavond moet ik weer werken en dan morgenochtend vertrek ik naar Cartagena waar het lekker warm is πŸ™‚

  Bedankt voor de berichten en ik lees de volgende berichten weer als ik thuis ben, zondagavond. Hoi!

 10. Het draait helemaal om de ups en downs, zullen we maar zeggen. Wat een mooi verhaal..

  Ik zat me al zorgen te maken toen ik zo af en toe door de uitslagen klikte. Zegt natuurlijk niets maar het kan net zo goed zijn dat je eigenlijk elke rit een beetje achterin het peleton bent blijven hangen. Wat op zich al een enorme prestatie is natuurlijk! Maar ja ik dacht Paul wil natuurlijk meer..

  En meer, dat is er dus ook gekomen. Jeemig, gewoon met 7 man in -de- kopgroep gezeten. Waar was de kopman van je ploeg dan?! Ik ben daarvan nog het meest onder de indruk, en dan vooral dat je dus echt op het goeie moment aangevallen hebt. Tactiek was vroeger nog wel eens een probleem, maar nu blijkt dat je juist door je tactiek een superprestatie neerzet.

  Enne, hehe, genoeg uitdaging daar in spanje dus. Het gaat ECHT hard omhoog zegtie, haha. En dat klinkt dan niet zo van “dus ik heb pech” maar meer als “dus wacht maar af”. Als jij ooit weer in Nederland een ‘berg’-koers komt komt fietsen wil ik daar erg graag bij zijn!!

  Mattijs

 11. Nick zegt:

  “die foto met die boom moet je maar even goed naar kijken. Kennen jullie die gezegde als een wielrenner wil stoppen met wielrennen?”

  Je fiets in de boom hangen XD

 12. Vuelta Ciclista Cartagena 2007 zegt:

  Dit is de website van de Vuelta Ciclista Cartagena :

  http://www.rinconbici.com/vuelta2007/index.html

 13. ;:;:; zegt:

  – “die foto met die boom moet je maar even goed naar kijken. Kennen jullie die gezegde als een wielrenner wil stoppen met wielrennen?

  – “Je fiets in de boom hangen XD”

  Zolang het maar geen wilgen zijn, dan is het goed πŸ˜€

 14. wilma(moeder van Paul) zegt:

  Beste webbezoekers, Paul is zaterdag 24 maart jarig, laten we hem massaal via de site feliciteren, zodat het een beetje feestelijk voelt.

 15. bram zegt:

  Hey Paul,

  Ik weet niet goed wat ik moet zeggen na al die reacties, ik kan alleen maar zeggen; ja dat klopt.
  Ik vin het zo tof om te volgen hoe t gaat en toen ik die foto van je start zag dacht ik, DAMN die gozer daaro, is dat Mijn broetje??? Jij ben echt goed bezig volgens mij.

  Zet m op!

 16. michael zegt:

  leuk hoor paul.

  maar rijden ze nu echt zo hard bergop?

  heb je misschien een tijd van een beklimming + hoogtemeters ben daar erg nieuwsgierig naar! harder als in bijvoorbeeld LM?

  ps. heb je nog een licentie met WWV erop? ik sprak Henk Bom en hij denkt dat er mss. wat westlanders zijn dit jaar die naar 1 of 2 etappekoersen willen bijvoorbeeld frankrijk of … Dolomieten met passo Giau o.a.

 17. michael zegt:

  leuk hoor paul.

  maar rijden ze nu echt zo hard bergop?

  heb je misschien een tijd van een beklimming + hoogtemeters ben daar erg nieuwsgierig naar! harder als in bijvoorbeeld LM?

  ps. heb je nog een licentie met WWV erop? ik sprak Henk Bom en hij denkt dat er mss. wat westlanders zijn dit jaar die naar 1 of 2 etappekoersen willen bijvoorbeeld frankrijk of … Dolomieten met passo Giau o.a.

 18. Eelke zegt:

  Hallo Paul,
  Ik heb de website van de wedstrijd gevonden. 39e op 20 sec. vind ik klasse hoor. En dat na bijna 4 uur fietsen.
  Als ik het goed gezien heb is er morgen een tijdrit van 19,8km. met een dikke bult erin. Geef jezelf maar een leuk cadeautje en alvast gefeliciteerd.
  Eelke

 19. rob zegt:

  Paul,

  van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Je hebt een prima ronde gereden. Dat smaakt naar meer! Keep Cool.

  groet Rob

 20. Anneke zegt:

  Palli, GEFELICITEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERD!!! πŸ˜€ Met je 23e verjaardag!!

 21. Paul, gefeliciteerd met je 23e verjaardag! Ik wens je een dikke zoen toe van de dame op het erepodium πŸ˜‰

  Mattijs

 22. Nick Kneppers zegt:

  Heej Paul, van harte gefeliciteerd met je verjaardag πŸ˜‰

  Marius, Monique, Sindy, Johnny en ikzelf

 23. annemieke zegt:

  Hoi Paul

  Van harte gefeliciteerd met je 23e verjaardag.
  Een fijne avond

  Annemieke

 24. Jelle zegt:

  Hey Paul,

  Van harte gefeliciteerd!! en je hebt ook een mooie uitslag gereden gister, kan niet beter.

  Hierzo zijn de voorbereidingen voor de Hel volop bezig, maar dat ga je nog wel lezen in de verslagen. Veel succes de komende dagen met je wedstrijd!

  A dios!

 25. Jochem zegt:

  Gefeliciteerd met je verjaardag!

  Ik hoop dat je het nog een beetje kan vieren tussen het fietsen door. Veel su6 de komende wedstrijden, ik denk dat een goed seizoen voor je gaat worden!

 26. Trudy zegt:

  Hoi Paul,
  Oeps een dagje te laat, maar alsnog gefeliciteerd! Ik hoop dat je daar een leuke verjaardag hebt gehad. Kus Trudy
  P.S. Is onze kaart nog aangekomen?

 27. Eelke zegt:

  Paul,
  Klasse zeg. Aankomen in de kopgroep als 17e. Totaal 27e worden en 1e man van je ploeg. Op de foto vlak voor de finish ben je goed te zien:
  http://www.clubciclistacartagena.com/2007/vuelta07/cuataetapa/LA%20PALMA%20CARTAGENA/index.html

  Groetjes,
  Eelke

 28. Helena zegt:

  JEETJE paul!!!
  wat een foto(‘s)!!!
  ik kom deze keer niet aan je verhaal lezen maar dat doe ik morgen! (ik kon nog heel even snel op je web-log komen)
  nog gefeliciteerd!!! (is je post van ons er al :D?)
  vandaag eerst barre fietstocht gehad πŸ˜›
  ik heb de hel met bram gereden. voor mij eerst fietstocht echt og og og wat een pijn heb ik geleden! ben nu echt helemaal kapot! (haha klinkt zo stom in vergelijking met jou(A))
  eindelijk wordt het hier nu ook een beetje zomer πŸ™‚
  heeel erg veel succes en uitrustze van je 5-daagse!
  Helena

 29. Wilma zegt:

  Gefeliciteerd Paul, wat een superuitslag!!! Petje-af.
  Mooi verjaardagskado, heb je op de finischfoto zien staan, helemaal re-onderaan, heel groot.
  En nou maar bij-eten en bij-slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s