2e koers

Hallo,

Vandaag mijn eerste koers voor Massi gereden. Maar helaas is het niet gegaan als dat ik hoopte. De hele koers was glooiend landschap met 2 cols erin. De eerste was al na 14 km… en ik begin altijd pas goed te rijden na zo’n 50 km. En ik kon de beste bergop net niet bijhouden. In de laatste twee kilometer van de col moest ik ze laten gaan. Zo’n groep van 30 man ofzo…Ik zat gewoon echt op mijn max. OK, hun voorsprong was niet groot op de top, wij (als tweede groepje) sloten dan ook al weer snel weer aan bij de voorste. Maar toch… ik kon de beste niet bijhouden…. Daar baal ik wel van. Daarna was ik een beetje geschrokken ofzo en ik was heel diep gegaan. Ik durfde niet aan te vallen. Ik reed gewoon mee, wel van voren (wat wel beter was, omdat er aardig wat wind staat en als Nederlander weet ik daar wel mee om te gaan). Ik reed dus alleen maar mee, bang voor die tweede col die op kilometer 100 zou komen. Toen we bij die tweede col kwamen was ondertussen het halve peleton al gedemareerd en reed het peleton alleen nog voor jan lul mee. Ik weet niet precies voor welke plek we reden.

Die tweede col was 7 km en helemaal niet steil en iedereen zat er doorheen en het ging niet hard…… Ik had me zitten sparen…voor wat? Ja, ik was gewoon bang geworden na die eerste col. En om op die 2e col aan te vallen had geen zin, want er stond harde tegenwind en de kopgroepEN zaten al op een voorsprong van 10 minuten ofzo.

Helaas helaas. Wel weer veel geleerd. Het is ook best goed om dit allemaal hier onder woorden te brengen. Een goede reflectie. Maarja, blijkbaar kom ik nog wat te kort om de echte mannen bij te houden, in elk geval als er in het begin van de koers een klim is. Maargoed, over 2 weken ga ik zien of het aan de ‘dag-vorm’ lag of dat ik echt nog wat te kort kom.

Over 2 weken heb ik een etappekoers van  6 dagen (13 maart t/m 18 maart). Ben benieuwd! Nu eerst maar ff zien te herstellen.

In deze ploeg, Massi, zitten trouwens echt serieuze kleppers in jongen. Hele sterke mannen. Kweet niet precies hoe ze zijn gefinished. Maar toch waren een aantal die de koers niet uitgereden hebben. Wat mij in elk geval niet de zwakste maakt πŸ˜›

De mazzel. En bedankt voor alle berichten nog! En Anke, je hebt al tickets voor 50 euro retour incl alles hè, alleen vertrek je dan wel vanuit Eindhoven.

Dit bericht werd geplaatst in 2006 & 2007 - Team Massi. Bookmark de permalink .

5 reacties op 2e koers

 1. Hee Paul, prachtig verhaal weer. Je hebt dus toch geen bovennatuurlijke krachten. πŸ˜‰

  Ben benieuwd hoe de volgende koersen gaan, je moet er natuurlijk meerdere rijden voordat je iets kunt zeggen over hoe goed je nou eigenlijk bent. En daar ben ik toch wel benieuwd naar. Net als jij waarschijnlijk. Leve het wielerseizoen!

  Mattijs

 2. Joost zegt:

  De moraal van dit verhaal?

  Je denkt te veel!!!

  Sparen?? Waarvoor?? Je bent er inmiddels wel achter dat als jij op je max rijdt, de rest van het peloton dat ook doet en de meeste het al niet meer kunnen volgen.
  Je hebt inmiddels al meer koersen niet gewonnen door je te sparen dan dat je moest lossen uit de kopgroep omdat je niet meer kon volgen πŸ™‚

  Volgende keer beter πŸ™‚ en het parcours van de koers beter uit je hoofd leren!!

  Aanstaand weekend begint het spektakel hier met op zaterdag de Ster van Zwolle en zondag de Omloop van de Houtse Linies.

  Succes Paulus!
  MZzl, Joost

 3. pad zegt:

  hey paul!

  jammer…

  je moet toch weten dat als jij bergop stuk zit de rest van die gasten ook kapot zullen zitten?

  bovendien; zodra het bij elkaar komt begint iedereen weer bij 0 en begint het spel overnieuw. kan zelf een tactiek zijn met zo een stuk vlak ertussen. de 1e col niet voluit omdat het toch samenkomt!

  maar had je niet op de laatste col kunnen tonen dat je de sterkste was van de padders!!!

  nooit opgeven en opvallend rijden!

  suc6

 4. bram zegt:

  Hey die Paulos,

  Spannend verhaal man.
  Ik snap heel goed dat je na die eerste col geschrokken was. Als je zo veel bezig ben geweest met voorbereiden verwacht je volgens mij dat je als eerste op de top komt. Dit is denk ik een hele goede insteek maar volgens mij moet je dit, zoals Joost en pad zeggen, niet tegen je gaan laten werken. Als je ergens halverwege niet meer bij de kopgroep zit betekend het nog lang niet dat je al verloren heb. It’s not over until it’s over… En ik denk dat jij nog heel wat in huis heb :-), er kan nog zoveel gebeuren. Laat je niet tegenhouden door kleine hobbeltjes πŸ˜‰

  Veel succes daaro

 5. Annemarije zegt:

  Hey Paul! Weet je dat ik pas rond november hoorde dat je ook echt in Barca woont??!! Slechte zaak he?! En dat was toen ik net terugkwam uit Barcelona…..erg jammer, maar ben wel erg jaloers, tis geweldige stad! Heel veel succes met alles daar en hoop dat je al je doelen gaat bereiken! Liefs van je nicht Annemarije

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s