1e koers 2007

Geachte lieve mensen,

Vanochtend werd ik 2 minuten eerder dan mijn wekker om 7.45 uur wakker. Stevig ontbijten en met de fiets naar de wedstrijd hier in Girona.

Het weer was niet zo best, het regende net niet maar de weg was wel helemaal nat…maar dit keer was ik voorbereid! Had goede regenbanden en heb van de winter aantal keren geoefent in regen.

Daar aangekomen stonden mijn ploegleiders me al op te wachten. Mijn licencie voor het nieuwe jaar was nog niet in orde, vandaar dat ik gister niet kon koersen. Maar hier kon ik wel starten met mijn oude licencie volgens mijn ploegleider….maarrrr… nee hoor, toch niet. Het kon niet. Arrrgggg, er ging een vloed woede door me heen en nu kon het me geen reed schelen ik wilde koersen dus ik ging gewoon van start. Mijn ploegleider ging akkoord en zou op de top van de berg kijken.

Dus toch van start gegaan zonder rugnummer. Het viel niet op want er waren maar liefst 200 deelnemers! Ik was best zenuwachtig. De winter super getraind en er gigantisch voor geleefd. Als snel werd me duidelijk dat ik me erg goed voelde. Heerlijk weer om op die hoge snelheden te koersen, tijd geleden. Ben blij dat ik ben gestart. Er zaten 2 kleine klimmetjes in het parcours. Ik kende het parcours als mijn broekzak, het was mijn trainingsparcour. Eerste klim werd flink gas gegeven maar volgde makkelijk. Ik reed als 4e vanaf de voet van de col. Op de top keek ik achterom en tot mijn grote verbazing waren we nog maar met een stuk of 50 man…zo hard ging het toch niet..? 2e col ging het ook erg makkelijk en we bleven met 10 man over….amaaj!?! Wat gebeurt hier. En we hadden niet de minste mannen eraf gereden, zelf een prof eraf gereden die vorig jaar voor rabobank reed en nu voor een amerikaans team. Maarja ik zonder rugnummer bij de eerste 10…. Ik bleef gewoon meerijden want het ging zo lekker. Toen 3 km voor eind de jury naast me kwam rijden en vroeg of ik mijn jack omhoog wilde doen om mijn rugnummer te laten zien. Ik zei dat ik aan het trainen was en had aangepikt. Ik moest maken dat ik weg was. Dus ik stapte daar af. Achteraf nog ff gepraat met de jury, ze waren niet blij maar gelukkig niks aan de hand.

Ik zou dus top 10 hebben gereden!! Ik ben hier erg blij mee. Maarja toch dat gevoel: ik had met een beker naar huis kunnen gaan… Maarja, volgende week dan. Volgende week is mijn licencie er zeker weten.

Jullie denken, dat was het verhaal, maar nee… er komt nog een vervolg: Massi was ook aanwezig en hadden me zien rijden (‘ik reed op me dooie gemak bergop tijdens die 2e col’). En ja, ik ga voor het team Massi rijden. Dat is nu zeker. Maarrrr, ik zei dat het een prof team was, maar dat is toch niet zo helaas. Vorig jaar waren ze prof maar ze zijn een stapje terug gegaan en zijn een hele goede amateurploeg geworden.

OK, ik moet gaan! Ik hou jullie op de hoogte!

Dit bericht werd geplaatst in 2006 & 2007 - Team Massi. Bookmark de permalink .

7 reacties op 1e koers 2007

 1. Ruud zegt:

  Heej paul,

  Gefeliciteerd met je nieuwe ploeg, veel suc6 daar dit seizoen.
  Ben heel benieuw naar je presteren, gelijk al met de eerste 10 mee in een eerste koers is niet verkeerd.

  Ik zelf fiets bijna niet meer, heb ook een amateur licentie genomen, dus het is allemaal wat minder geworden.

  En ik las iets over doping!? Daar moet je boven staan, kappe met lui die denken dat nodig te hebben. Die gaste zijn een racefiets niet waard!! Dus suc6 met het verlagen van hun waardigheidscomplex.

  Mzzls Ruud.

 2. Hahaaaa!! Juist! Gewoon starten! Zo ken ik je weer!! :))

  Hee maar als je voor Massi gaat rijden, hoe zit dat met maxxis val ‘d aran dan? Daar heb je toch ook afspraken mee gemaakt?

  Mattijs

 3. Paul zegt:

  Hee, tof bericht Ruud. En je hebt gelijk.
  Sinds dit jaar is Massi gaan samenwerken met Maxxis. Het is eigenlijk 1 groot team. Maar bij Massi rijden de betere renners en bij Maxxis de wat minderen. Je kan het een heel klein beetje zien als ‘westland wil vooruit’ en het continentale ploeg ‘van vliet’. Massi had dan ook eerst contact opgenomen met Maxxis voordat ze mij hadden benaderd. Dus dat zit allemaal goed. Ik weet nog heel weinig hoe en wat. Wel weet ik dat ik deze week nog al mijn spullen krijg. Ik hoor hopelijk snel meer!

 4. Jochem zegt:

  Goed gedaan paul! Lache dat je gewoon van start ging, en het blijkt maar weer als je gewoon een beetje brutaal bent dan kan je er een hoop mee berijken! Veel suc6 met Massi. Stuur maar eens een foto als je hun outfit hebt.

  gr jochem

 5. bram zegt:

  hey man,

  zo gaatie goed! Zoals Jochem zegt, af en toe gewoon een beetje brutaal zijn is helemaal niet slecht.

  Veel succes

 6. Sjon van der Valk zegt:

  Hey Paul,
  leuk om al je verhalen te lezen man, hopelijk gaat dit een super seizoen worden voor jou! heel veel succes en geniet ervan,
  hasta luego, Sjon

 7. anneke zegt:

  heel veel succes morgen bij de koers! ga maar ff winnen 😉
  ik heb zin om weer es bij je langs te gaan.. maar mn geld laat het niet toe, beetje vervelend! maar misschien in de zomervakantie ofzo! kan ik bij een wedstrijd van je komen kijken
  kusje anneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s